Wpis z mikrobloga

https://www.mintshost.pl/www.php

W lipcu kupiłem u nich pakiet Mini z php w wersji 5.3. Od dzisiaj potrzebna mi jest jednak wersja 5.4, napisałem więc do pomocy, czy jest możliwość aktualizacji, dostałem odpowiedź odmowną:

"Posiada Pan hosting na starszej maszynie gdzie niestety nie ma takich opcji."

Dziwne, bo posiadam ten sam pakiet który jest obecnie dostępny na ich stronie, cena się nie zmieniła. Postraszyć UOKIK i ewentualnie zgłosić to im?

Z regulaminu wywnioskowałem, że nie ma w nim nt. podziału funkcji na funkcje dla użytkowników na starszych maszynach, i funkcji dla użytkowników na nowych maszynach.

#prawo #hosting #nieprogramowanie
  • 6
@M4ks: Odpisali stanowczo, że z racji, że posiadam swój pakiet na starszej maszynie, nie ma z ich strony możliwości zmiany wersji PHP, gdybym kupił nowy pakiet to miałbym tą możliwość, ale opcję zmiany wersji oferują dla pakietu, nie ma nigdzie małym druczkiem, że opcja jest dostępna dla użytkowników których pakiet został uruchomiony na nowych maszynach. Nie mogłem wiedzieć w dniu zakupu, że mój pakiet w tej chwili będzie na starszej maszynie.
@TheQuake:

To jaka oferta jest w tej chwili nie ma żadnego znaczenia. Ważne jest jaka była w momencie zakupu - przedłużenie też nic nie da, bo przedłużasz poprzednią ofertę.

Zmień hosting z tego badziewia na coś porządnego.

Jak operator telefoniczny daje nowym klientom promocje to też ich straszysz urzędami?
@TheQuake: poproś o przeniesienie na inny serwer w takim razie. U nas wprawdzie masz do wyboru wszystko od 5.2, .... 5.6 ale jak się zdarzy problem podobnego kalibru na jakiejs starej maszynie (a przecież nie da sie tego ciagle wymieniać, są ograniczenia) to bez problemu przenosimy klienta jak ma taką ochotę.