Wpis z mikrobloga

Jak z jakościa wykonania urządzenia i obrazem?

@nandrolone: A jak myslisz? To najtanszy chinski chlam, natywna rozdzielczość tylko 480*320. To ledwo się nadaje do wyświetlania czystego tekstu ;) No i towar wysyłany z Chin. To juz lepiej sam sobie zamów, widze ze kosztuje bezpośrednio 200-250zl u chinczyka to po co placic posrednikowi?
  • Odpowiedz
@nandrolone: rzutnik LED = porażka. Na razie - niestety - nie ma szans, by taki rzutnik dawał wystarczająco jasny obraz, by dało się tego używać. W ciemną noc, z obrazem jakieś pół metra przekątnej - od biedy, ale znów rozdzielczość żadna.

Wyobraź sobie auto na ulicy - ze światłami xenonowymi. Taki samochodowy xenon ma 35W. To sobie porównaj do innych rzutników, typowo gdzie siedzą lampy wyładowcze (czyli jak xenon w
  • Odpowiedz
@Felonious_Gru: Czyli do oglądania filmów używka powinna mi w zupełności wystarczyć. Powiedzmy do 3-4 godzin tygodniowo. Co przy ok 1200h dało by mi ok rok czasu na oglądanie filmów.. sam nie wiem czy dużo (druga sprawa, że nie w każdym tyogdniu był oglądał)
  • Odpowiedz
@Felonious_Gru: szkoda tylko, że nawet te 100% "typowego biurowego" to przeważnie jest mało, a na pewno zdecydowanie za mało, by komfortowo tego używać w nie-zaciemnionym pomieszczeniu... Jak jeszcze ma wyswietlić prosty kontrastowy tekst czy wykres z exela - to jeszcze od biedy, ale filmu się nie obejrzy. Trzeba robić ceregiele z zasłanianiem okien, specjalnym ekranem (dużo zależy jakość obrazu od jakości podłoża) itd, co powoduje że to średnio wygodne.

Niestety
  • Odpowiedz