Aktywne Wpisy

MrMas +443
Zakazać trzymania psów powyżej 5 kg w blokach mieszkalnych i myślę że większość problemów z psiarzami i sfrustrowanymi psami się rozwiąże
A taki mały szczur to poleci jak się go kopnie więc problemu nie ma
Tak btw to uważam że trzymanie dużego psa w kawalerce to znęcanie się w pewnym stopniu
#psiarze
A taki mały szczur to poleci jak się go kopnie więc problemu nie ma
Tak btw to uważam że trzymanie dużego psa w kawalerce to znęcanie się w pewnym stopniu
#psiarze

ZenujacaDoomerka +161
Żadna kobieta urodzona po 1993 nie umie gotować, znają tylko McDonald, ładowanie telefonu,"twerkowanie", biseksualizm, jedzenie ostrych chrupkow, kłamanie

Mirki mam noobowski problem. Pierwszy raz bawię się ajaxem. Ajax wysyła zawartość formularza. Potem rails zapisuje to do bazy danych i teraz mam pytanie. Chcę, by serwer w odpowiedzi przesłał mi JSON z całym obiektem, który został zapisany. Nie wiem jakie ma id więc nie mogę w ajaxie dać adresu /model/id.json. Chciałem zawartość formularza (bo mam jej wartość), ale jest ona zbyt długa i zbyt brzydko by to wyglądało. Jak mam zrobić, by po wysłaniu POSTa w odpowiedzi dostałbym JSONa.
$(document).ready(function(){
$(".btn").click(function(){
var input = $('.form-control').val();
$.ajax({
type: "POST",
url: "/model",
data: {
link : {
content: input
}
},
success: function(json){
alert( json['cos_z_obiektu']);
}
});
});
});
Chciałbym, by atrybut z obiektu został mi wyświetlony. Skrypt w ogóle nie chce działać. Tak jak pisałem, jestem początkujący. Używam jquery oczywiście.
{"id":45,"content":blablabla,"tocochce":"jeszczeWiecejBlabla"}
Jak z takiego obiektu wyciągnąć tylko parametr tocochce? json.tocochce nie dziala
Mając tak obiekt, jak wyżej piszę
alert("wynik to " + json.content);
success: function(json){
console.log(json);
console.log(json.content);
}
{"id":52,"content":"tekst"}
console.log(JSON.parse(json).content)@lucku: W momencie jak pisałeś, właśnie sam znalazłem metodę do parsowania tego :P działa, dzięki ;]