Wpis z mikrobloga

@prawilny_mirek_91:

Nie mój drogi.

Nie jestem twoim chłopakiem i nie powinieneś się zwracać do mnie takimi zwrotami.41

Małżeństwo to małżeństwo

Tą definicję można określić łacińskim zwrotem

circulus in probando
.

Nadal nie odpowiedziałeś, dlaczego mam płacić za wymysły jakiś idiotów.

Proszę o zachowanie kultury osobistej, fakt, że autorzy mają inne poglądy nie uprawnia cię do nazywania ich idiotami. Kolejne posty z takimi zwrotami skończą się usunięciem komentarzy.

Dlaczego mi nikt nie
@Ginden: 1. Katolicy to większość w tym kraju a lezby i pedały to mniejszość

2. Katolicy nie zawsze są nienormalni a lezby i pedały prawie zawsze

3. Religia jest (niestety) jednak trochę mniej prywatną sprawą niż czyjeś preferencje seksualne, a przynajmniej w moim odczuciu czyjaś seksualność nie powinna być przedmiotem dyskusji na szczeblu narodowym.

4. Pedalstwo może u wielu ludzi budzić obrzydzenie i powinno zostać w strefie tabu tak jak inne
Katolicy to większość w tym kraju a lezby i pedały to mniejszość

@dzban_owocowy: Odeślę Cię do encyklopedii:

Argumentum ad numerum – błąd logiczny bardzo blisko związany z błędem argumentum ad populum. Popełniany jest, gdy ktoś przekonuje, że słuszność jakiegoś poglądu jest wprost proporcjonalna do liczby tych, którzy go popierają.

a lezby i pedały prawie zawsze [są nienormalni]

Źródło?

Religia jest jednak trochę mniej prywatną sprawą niż czyjeś preferencje seksualne

Zgadza się,
@Ginden: Jeśli żyjemy w jakimś społeczeństwie który swoje wartości budował przez setki lat to chamskie jest narzucanie temu społeczeństwu jakiejś zupełnie sprzecznej ideologi. Katolikiem nie jestem i mimo to nie czuję się jakiś szykanowany przez to natomiast homoropaganda próbuje mi wmówić że jestem zły ponieważ uważam że to co robią to zboczenie, mimo że akceptuję to że takie zboczenie istnieje. Co do zawierania umów małżeńskich niezależnie od płci to jest to
narzucanie temu społeczeństwu jakiejś zupełnie sprzecznej ideologi

@dzban_owocowy: Nikt Ci nie narzuca konieczności zawierania związków homoseksualnych. Jeśli pozostajesz w takim przekonaniu, możliwe jest, że przechodzisz epizod psychotyczny i powinieneś się zgłosić do specjalisty.

zawierania umów małżeńskich niezależnie od płci to jest to nie zgodne z prawem naturalnym

Potrafisz mi podać jakąś definicję tego prawa naturalnego, która pozostawałaby akceptowana przez wszystkich ludzi?

niech sobie zawierają umowy takie jak małżeństwo ale nie zgadzam