Aktywne Wpisy

JakDorobic_com +159
#rozdajo, którego dawno nie było. Do wygrania karta podarunkowa Allegro o wartości 100 zł!
Wysokość stóp procentowych to temat chętnie podejmowany przez ekspertów, a że na wykopie siedzimy wyłącznie w eksperckim gronie, to spróbujmy przewidzieć: jaka będzie wysokość stopy referencyjnej NBP na koniec 2025 roku? Obecnie jest to 5%.
W rozdajo biorą udział osoby, które odpowiedzą na to pytanie w komentarzu oraz zostawią plusika. Oprócz 100 zł w naszym rozdajo możecie
Wysokość stóp procentowych to temat chętnie podejmowany przez ekspertów, a że na wykopie siedzimy wyłącznie w eksperckim gronie, to spróbujmy przewidzieć: jaka będzie wysokość stopy referencyjnej NBP na koniec 2025 roku? Obecnie jest to 5%.
W rozdajo biorą udział osoby, które odpowiedzą na to pytanie w komentarzu oraz zostawią plusika. Oprócz 100 zł w naszym rozdajo możecie
źródło: wykop rozdajo 100 zl
Pobierz
12lat25cm +763
źródło: 1000012756
Pobierz

Co ciekawe taka taśma to 8 krotnie większą rozdzielczość niż standardową 35mm - 16k. Gdyby zeskanowac to (pomijając kompresje) uzyskalibysmy 320 terabajtowy plik.
#film #kameraboners
źródło: comment_kvanr8unlFFSkj92lqKPnL7TGY6Wy6h2.jpg
Pobierz@michauek0: Ja mam PowerLTE bez Limitów - 0.5 Mbita /s
@Groteskowy: Poczułem się staro i zrobiło mi się smutno. Nie doczekam takich fajnych rzeczy...
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@kjuikx8: może jak kasety xD
źródło: comment_ZvHbNeaTTT94TxX4YEbh3mqA7etjuKtq.jpg
PobierzZ tego co wiem Nolan to przeciwnik kopii cyfrowych i pewnie w paru amerykańskich kinach na premierze puszczają z taśm 35mm i IMAX 70mm ale to jest wyjątek.
Wszędzie puszczane są kopie cyfrowe z dysków, na pewno w Polsce z taśmy tego filmu nie oglądniecie.
Teraz już wiem, dlaczego w polskich kinach te filmy to jakieś rozmyte i nieostre są. W porównaniu do IMAX-a w USA IMAX w Polsce to tak jak Blue Ray do DVD.