Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +451
Jeden z najbardziej irytujących gatunków człowieka xD Zapytasz takiego:
- Jaka jest twoja ulubiona czekolada?
- Żadna. Zagotuj wodę w czajniku, dodaj dwie łyżki kakao, bakalie, orzechy i masz
- Jaki jest twój ulubiony piłkarz?
- Żaden. Zamiast patrzeć jak inni grają lepiej iść samemu pokopać piłkę
- Mam Rafaello, poczęstujesz się?
- Jaka jest twoja ulubiona czekolada?
- Żadna. Zagotuj wodę w czajniku, dodaj dwie łyżki kakao, bakalie, orzechy i masz
- Jaki jest twój ulubiony piłkarz?
- Żaden. Zamiast patrzeć jak inni grają lepiej iść samemu pokopać piłkę
- Mam Rafaello, poczęstujesz się?
źródło: FD5DCB43-BE11-4459-B948-40F5AF80F50F
Pobierz
lifapek +131
Kumpel ma 3 dzieci z poprzedniego małżeństwa. Jest w związku od dobrych kilku lat z laską która z poprzedniego małżeństwa ma 1 dziecko. Ona jest urzędniczka publiczną. On ma firmę i dodatkowa robotę która jest również jego pasją. Mieszkają w jego domu jednorodzinnym tuż pod miastem. Chłop zarabia kilka razy więcej niż ona.
Teraz się dowiedziałem, że jak zobaczyli tablice alimentacyjne to policzyli, że jakby weszły w życie to by mu zostało z
Teraz się dowiedziałem, że jak zobaczyli tablice alimentacyjne to policzyli, że jakby weszły w życie to by mu zostało z

Co ciekawe taka taśma to 8 krotnie większą rozdzielczość niż standardową 35mm - 16k. Gdyby zeskanowac to (pomijając kompresje) uzyskalibysmy 320 terabajtowy plik.
#film #kameraboners
źródło: comment_kvanr8unlFFSkj92lqKPnL7TGY6Wy6h2.jpg
Pobierz@Futhark: Jestem zazdrosny, ja dopiero w sobotę :D
Do tego mając technologię jak Oculus Rift, myślę że jest całkiem spora szansa, że udałoby się zemulować wielki, -set calowy ekran kinowy.
Technologię już mamy... trzeba tylko doszlifować :)
@Mesmeryzowany: Przecież reklamy są puszczane z innej taśmy/projektora.
Nie przyjemniej iść do kina?
So I read online that the upper resolution of 70mm film is 18K. Assuming for what ever reason we decided that we'd want to digitize this entire roll of 70mm film that's 18000x12500 pixels per frame. Most film archival experts advocate scanning at higher resolution than the information content in the film and scale down the scan later in the workflow, but let's just
@l3oooo: Mowa