ja zawsze dodaję na oko - tyle żeby zatrzymać swkierczenie sosu i żeby go w większym stopniu rozwodnić. nawet jak dodasz za dużo to i tak przecież wyparuje i wtedy po prostu trzeba kontrolować konsystencje
Nie wiem czy nie zbyt psychodeliczne pytanie ale czy klasyczny francuski sos pomidorowy z przepisu Escoffiera nie jest zbyt skomplikowany, żeby go robić i jeść codziennie (są tam rzeczy jak bulion z cielęciny, rozpuszczanie słoniny itd.)? Jem codziennie pierś z kurczaka z makaronem i sosem i chciałem nauczyć się w końcu jak się robi sosy w "restauracyjny" sposób. Są jakieś też "klasyczne" sosy pomidorowe, które są prostsze? #gotujzwykopem
Podeśle ktoś linka do tego pana z allegro co robi obciążenie na zamówienie? Chcę dokupić 2x1.25kg w normalnej cenie. Chyba że macie jakiś sklep co sprzedaje takie talerze na gryf 50mm. #mikrokoksy
@threnuc: na rozmowe wystarczy nauczyc sie o co chodzi w najbardziej popularnych. Co do faktycznego ich wykozystywania to nie nauczysz sie tego klepiac w domu przyklady, to trzeba cwiczyc robiac projekty z lepszymi od siebie.
Elo mirki, ulałem się i teraz redukuję ostatni miesiąc na 1500-1700 kcal (tak wiem, mało ale przytyłem naprawdę dużo i nie chciałem redukować na 0.5kg/tyg 9 miesięcy). To co na obrazku jem dzień w dzień, tylko zmieniam warzywa i czasem są jakieś owoce. Na obrazku raczej jest ~1600 kcal bo nie liczyłem cukru i kawy. Sam ważę 89kg@191cm, robię PHAT 5 dni w tygodniu
Co by można było dorzucić żeby wypełnić te paski mikroskładników
@florekflorek: Od początku wakacji. Schudłem 12kg, siła nawet urosła, ale od ostatniego miesiąca już nie ma mowy o żadnym przyroście siły na nieakcesoryjnych ćwiczeniach.
Nie czuję się jakoś okropnie, tylko od czasu do czasu muszę zrobić jakiś 2 dniowy refeed.
@florekflorek: Dzięki. Jestem właśnie po 5 dniach jedzenia normalnie bo mnie @SportoweSuple nastraszył artykułem o wygłodzeniu ( ͡º͜ʖ͡º)
Przy 2,2k może miałbym stratę 0.5kg na tydzień, a naprawdę bardzo chcę w niedalekiej przyszłości masować. Także myślę, że będę dalej cisnął bo w przyszłości chciałbym uniknąć takich ostrych diet jak teraz lub po prostu dłuższych redukcji.
@threnuc: Ja kupiłem taką jak na zdjęciu - Ronneby Bruk - kosztowała mnóstwo cebulionów (~250 PLN), chyba z racji działania na indukcji. Nie wiem jak z oksydowaniem, nie wnikałem w ten temat, natomiast jest k------o ciężka i całkiem fajnie się na niej smaży. Patelnię smarujesz olejem za pomocą pędzelka, rozgrzewasz i wrzucasz co tam masz do usmażenia. Działa jak grill. Smażysz bez tłuszczy praktycznie (patelnia jest wysmarowana olejem). Plusem jest
@threnuc: Tak sobie tag przeglądam i trafiłem na twój post. Ja często słyszałem юзать, jako zamiennik использовать chyba. Zawołam @paczesik bo może się zna
Dobrze myślę, że jak chciałbym napisać czat który zapamiętuje historie wiadomości na MERN stacku (MongoDB, Express, React, Node), to musze po prostu napisać REST API w Expressie i Node który działa na Mongo i potem po prostu wywoływać odpowiednie metody w Reacie?
Trochę podstawowe te moje pytanie, ale jak na razie mam tylko UI w Reacie które wypisuje treść textboxa do innego diva i zupełnie nie wiem co dalej, bo z niczym
@matiit: skoro wszystkim developerom udaje się w rok nauczyć nowego hot frameworku to mi to nie przeszkadza. na rozmowie o staż chcieli reacta to chociaż ogarnę podstawy pracy z jakimkolwiek frameworkiem
Mirki I rok studiów w tym tygodniu idę na rozmowę o staż letni. W emailu rekruterka powiedziała że wrzucą mnie do frontendu. Czego się spodziewać, jakich pytań itd?
Mirki ile warunków mieliście na przestrzeni całych studiów? I ile wynosiła suma PLNów wydana na takowe? 1szoroczny studenciak here, możliwe że będę miał 21 ects i 7 stów do zapłacenia.
@threnuc za mala objetosc w stosunku do stażu. Plus barki czesto na 5 powtorzeniach nie rosna. Plus jestes w uj ulany. 17% bf to juz mega grubo. Tnij i od nowa
inb4 czy próbowałem wode po parówkach
#gotujzwykopem
ja zawsze dodaję na oko - tyle żeby zatrzymać swkierczenie sosu i żeby go w większym stopniu rozwodnić. nawet jak dodasz za dużo to i tak przecież wyparuje i wtedy po prostu trzeba kontrolować konsystencje