Zaraz nowy tydzień, trza pomyśleć nad nowym filmem. (⌐͡■͜ʖ͡■) Jakie jeszcze macie propozycje czelendżowych dań #szczecin ? Myślę, że chyba wbiję na pizzę 60cm do pizzerii swojskiej, licząc powierzchnie to taka sześćdziesiona to są około dwie pizze 45cm, czyli będzie to grube wyzwanie. Ciekawa propozycja padła, żeby iść na kilkanaście pasztecików, też myślałem, żeby nagrać coś naszego, szczecińskiego, na przykład w rabie albo mak
Co dodajecie na domową pizzę? Salami, mozarella, parmezan, jakieś kabanosy, papryka, kukurydza, szynka parmeńska, rukola, pomidorki już mi się przejadły, wiadomo baza z salami i mozzarelli może być ale co dalej?
Muszę kupić metalową łopatę do wkładania pizzy do pieca o średnicy 30+ cm na krótkiej rączce. Te na allegro za 20-40 zł będą OK, czy to gówno jest? Jak gówno, to polećcie coś dobrego, do czego nie będzie przyklejało się ciasto i nie zardzewieje po kilku zmywaniach, może być online lub stacjonarnie, byle nie za miliony moment. #pizza #gotujzwykopem #jedzenie
Mam pytanie do wszystkich amatorów domowej pizzy. Jak dzielicie czas fermentacji w TO i TK? W przypadku 24h od wyrobienia do pieczenia robię tak, że po wyrobieniu, ciasto leży 2h w TO, następnie do lodówki na 16h. Później wyjmuję i po 2h w TO formuje kulki, które wyrastają kolejne 4h. Widziałem różne opcje, często z formowaniem przed wyrastaniem w lodówce i jedynie wyjęcie kulek 2h przed pieczeniem. #pizza #bojowkapiekarska #pieczzwykopem
#warthunder jeden z lepszych o ile nie najlepszy czołgów tier for tier Abrams M1A1. Jeżeli po coś grindować to po ten czołg bo czasami naprawdę wydaję się wręcz op w dobrych rękach
Baran na wypasie w mierzynie. Mięso z piripiri, tak mi powiedział sprzedawca, ogólnie dobry, ale bez fajerwerków. W zasadzie to jakby mi ktoś to dał do zjedzenia to bym pomyślał że to kebaby z mieszka, wszystko identyczne, taki sam lawash, te same sosy, wydaje mi się że to ten sam właściciel tylko dla picu inną nazwę dał, właśnie dla takich matołków jak ja, że zobacz nowy "kraftowy" lokal i koniecznie będą musieli
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: czekasz aż ktoś anuluje numerek, wtedy masz możliwość rejestracji na te godzinę. Możesz też iść do urzędu zapytać się o dostępne wolne numerki na dzisiejszy dzień - ja tak zrobiłem, ponieważ zapomniałem jednego dokumentu i dostałem kolejny numerek na dwie godziny później
Jadł ktoś może tego nowego kebaba na Mierzynie Baran na wypasie? Wygląda całkiem zacnie, być może jest to nawet kandydat na najlepszego kepsa, jeśli baraninka oddaje. #szczecin #kebab
#warthunder Zacznij pisać o botach na oficjalnym forum, odpowiadać w tematach innych ludzi na ten temat = tematy znikają a ludzie szybciutko łapią ograniczenia tylko do przeglądania mimo że co raz więcej ludzi w tych tematach zaczęło odpowiadać i dzielić się swoimi spostrzeżeniami :D
Tak w skrócie wygląda te ich "dzielcie się swoimi spostrzeżeniami, opiniami na oficjalnym forum" :D Gdzie #!$%@? za wszystko mogą Cię #!$%@?ć bez żadnego wyjaśnienia xD
A tak na poważnie - squadron GOF grał na hackach na oficjalnych turniejach więc czemu mieliby się przejmować randomowymi skrypterami na randomowych bitwach
Mordziaki #pizza masterzy i masterki, powiedzcie bo chcę sobie wejść na ciut wyższy lvl pizza i zrobić najpierw zaczyn a później wiadomo pickę właściwą ale co przepis to każdy na kilogramy ciasta a ja nie będę miał ani tego jak zjeść ani gdzie trzymać. No do sedna: jak zrobię zaczyn 100 mąki 100 wody + te 2g drożdży to tak samo wyjdzie legancko? Później odpowiednio mniej mąki już do właściwego ciasta.
@elemenTH: Jak chcesz robić zaczyn na poolishu to zależy od długości fermentacji, choć nie powinno się przekraczać 16-18 godzin. Jak dasz 0.1% drożdży w stosunku do wagi mąki to ww. czasie powinno być okej. Ilości nie powinieneś przekraczać 20-30% w stosunku do całkowitej masy ciasta, sam preferment jest bardzo płynny.