#warthunder Mirki, przesiadłem się z WOT na WT na #ps5. Macie jakieś tipy na początek? Niesamowicie działa siła przyzwyczajenia i nie Hugo mi nie idzie gra (w wota całkiem całkiem szło).
Zastanawiam się, czy idę w dobrą stronę tankami z USA- mam M24, M10 i M4A2, ale strasznie mnie niszczą te gnoje z flakami na pace :< imo jaki jest wasza najlepsza nacja do tanków? Ewentualnie- od czego zacząć jeśli chodzi o samoloty czy statki? Zagrałem dosłownie parę bitew japońskimi samolotami, ale póki co nie złapałem bakcyla na te dwupłatowce na początku (pewnie dlatego, że swego czasu grałem sporo w WOT i lubię
@Mato: każda nacja na pewnych BRach jest średnia, gdzie amerykance w ogóle nie wyróżniają się na żadnym z konkretnych bracketach. Są typowo meta lineupy, gdzie jesteś w stanie samemu wygrać bitwę.
Jak nie chcesz się zrazić do czołgów zacznij od Niemców/ruskich, później kombinuj z resztą nacji.
Zrobiłam ciasto na #pizza z ostatniego kilograma mąki 00 którą sobie przywiozłam z Włoch. Wszystko starannie z przepisu odmierzone co do grama, woda co do mililitra.
Cały kilogram mąki przesypany przez sitko, żeby jak najwięcej powietrza złapało... I co? I nic.
Pierwszy raz w życiu ciasto mi nie urosło. Drożdże się nie aktywowały i co im zrobisz
Zamiast 6 zajebistych pizz mogę teraz sobie zrobić 10 podpłomyków najwyżej, ehhhhh Jestem beznadziejna
czy mozzarlla fior di latte różni się od takiej zwykłej z lidla/biedry? smak? inne zachowanie przy wypieku w piecyku kopułowym? jeśli warto to gdzie kupujecie?
@bartwroobs: Różni się smakiem oraz składem, stopniem zwarcia oraz zachowaniem po wypieku. Dobra FDL z zalewy przy napoletanie nie uzyskuje efektu karmelizacji tylko rozpływa się pod wpływem temperatury, smakowo powinna być mleczna bez posmaku kwasku.
@bartwroobs: Spróbuj odsączyć mozzarellę 24h przed wypiekiem, wsadź ją do lodówki, później przed krojeniem jeszcze wytrzyj i wyciśnij w ręczniku papierowym i nie powinno być problemu.
Ogólnie sklepy internetowe w Polsce nie sprzedają włoskiej FDL w zalewie, bo ma krótki termin ważności, a te dobre mają zaledwie 2 tygodnie zdatności do spożycia, także spotkasz jedynie albo w bloku/zamrożone.
Jeśli mieszkasz w okolicach dużych miast - zobacz czy masz Kuchnie Świata czy
@Kamokamo: Na Mierzynie biega dużo rasowych luzem, bo ludzie je puszczają wolno. Jak ktoś mieszka 300m od jakiejkolwiek cywilizacji to kotu nie powinno się nic stać. Gorzej jak ktoś puszcza takiego wolno przy głównych ulicach to może stać się tragedia.
Zaraz nowy tydzień, trza pomyśleć nad nowym filmem. (⌐͡■͜ʖ͡■) Jakie jeszcze macie propozycje czelendżowych dań #szczecin ? Myślę, że chyba wbiję na pizzę 60cm do pizzerii swojskiej, licząc powierzchnie to taka sześćdziesiona to są około dwie pizze 45cm, czyli będzie to grube wyzwanie. Ciekawa propozycja padła, żeby iść na kilkanaście pasztecików, też myślałem, żeby nagrać coś naszego, szczecińskiego, na przykład w rabie albo mak
Co dodajecie na domową pizzę? Salami, mozarella, parmezan, jakieś kabanosy, papryka, kukurydza, szynka parmeńska, rukola, pomidorki już mi się przejadły, wiadomo baza z salami i mozzarelli może być ale co dalej?