PanG via Wykop Mobilny (Android)
- 14
- 2
@reakwon: @poprostuzyj: trudno mi bedzie zrobic taki ładny przepis bo rozne rameny robie juz tak długo ze lece z głowy często...
bulion jak bulion - kg skrzydełek, kg kosci wieprzowych czosnek, imbir, czosnek, por, i wodą do pełna w garze 6l, mozna dorzucic jakiegos grzyba shitake albo cebule opaloną ale nie trzeba bo dodamy tak intensywnych w smaku past ze zdominują danie
nie robiłem klasycznego tare tylko odlałem 0,5l bulionu bo tyle mniejwiecej potrzebowałem na 2 osoby, reszta do zamrażarki, przydasie,
mała ceula, albo pół durzej, pare ząbków czosnku (bez rozniczy czy dasz 2 czy 4, mozesz dac 2 duze, 4 małe, kuchnia to nie apteka, propocje są płynne), imbir, mniejwiecej tyle samo co czosnku, i podsmażyc w garnku, teraz dodajesz pół łyżki pasty #!$%@? albo doubanjiang, zalezy co masz pod ręką - pewnie rzadną wiecej dodaj troche chili, paste sezamową tachini tez łyżke, i paste miso, no i tu w zaleznosci od tego jak mocną paste masz, ja mam bardzo mocną wiec dałem 2 łyżki jak masz jakaś słąbszą jasna - daj 4., no i mięsko mielone, jakies 200g (tak tak, terra mare będzie xD) podsmażamy mięsko i dodajemy bulion, te 500ml najlepiej, chyba ze bedzie za mocne w smaku albo za słabe, 100ml w tą czy w tamtą, kuchnia to nie apteka.
dalej jajeczko - nitamago, na zdjeciu nie wiadc ale z zewnatrz jest brązowe, jest przepisów pełno w necie, wystarczy wpisac nitamago (jajko z lodówki gotuj 6:20 a w temperaturze pokojowej jakies 6:00 minut i bedzie idealne)
na 20 krewetek takich zwykłych zamrozonych dalem dużą łyzke miso, 2 łyzki sake, jedną mirin, i dwie łyżki roztopionego masła, zamarynowałem w tym krewetki - im dłuzej tym lepiej wiadomo, potem na patyczki i na patelni
bulion jak bulion - kg skrzydełek, kg kosci wieprzowych czosnek, imbir, czosnek, por, i wodą do pełna w garze 6l, mozna dorzucic jakiegos grzyba shitake albo cebule opaloną ale nie trzeba bo dodamy tak intensywnych w smaku past ze zdominują danie
nie robiłem klasycznego tare tylko odlałem 0,5l bulionu bo tyle mniejwiecej potrzebowałem na 2 osoby, reszta do zamrażarki, przydasie,
mała ceula, albo pół durzej, pare ząbków czosnku (bez rozniczy czy dasz 2 czy 4, mozesz dac 2 duze, 4 małe, kuchnia to nie apteka, propocje są płynne), imbir, mniejwiecej tyle samo co czosnku, i podsmażyc w garnku, teraz dodajesz pół łyżki pasty #!$%@? albo doubanjiang, zalezy co masz pod ręką - pewnie rzadną wiecej dodaj troche chili, paste sezamową tachini tez łyżke, i paste miso, no i tu w zaleznosci od tego jak mocną paste masz, ja mam bardzo mocną wiec dałem 2 łyżki jak masz jakaś słąbszą jasna - daj 4., no i mięsko mielone, jakies 200g (tak tak, terra mare będzie xD) podsmażamy mięsko i dodajemy bulion, te 500ml najlepiej, chyba ze bedzie za mocne w smaku albo za słabe, 100ml w tą czy w tamtą, kuchnia to nie apteka.
dalej jajeczko - nitamago, na zdjeciu nie wiadc ale z zewnatrz jest brązowe, jest przepisów pełno w necie, wystarczy wpisac nitamago (jajko z lodówki gotuj 6:20 a w temperaturze pokojowej jakies 6:00 minut i bedzie idealne)
na 20 krewetek takich zwykłych zamrozonych dalem dużą łyzke miso, 2 łyzki sake, jedną mirin, i dwie łyżki roztopionego masła, zamarynowałem w tym krewetki - im dłuzej tym lepiej wiadomo, potem na patyczki i na patelni
PanG via Wykop Mobilny (Android)
- 0
@push3k-pro: każda mąka jest inna. Na jedną wystarczy pół szklanki wody na inna mniej lub więcej. Wyrabiasz ciasto I stopniowo dodajesz wody aż będziesz widzial że konsystencja jest ok. Nie lepi się do rąk i jest ładne gładkie przy wyrabianiu
#sejm #bekazpisu #polityka