Świeżynka w pieczeniu here. Do tej pory robiłam raczej ciasta, w ostateczności "dwugodzinny" chleb na drożdżach instant. Zakwasy wychodzą mi wszystkie oprócz tych do pieczenia ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Na pierwszy ogień poszły bajgle z przepisu wrzuconego przez @wykopowy_brukselek - Panie, jakie to jest dobre! Dzięki wielkie za ten przepis, są pyszne i w sam raz dla takiego leniuszka jak ja. Jak widać za mocno i za grubo
Na pierwszy ogień poszły bajgle z przepisu wrzuconego przez @wykopowy_brukselek - Panie, jakie to jest dobre! Dzięki wielkie za ten przepis, są pyszne i w sam raz dla takiego leniuszka jak ja. Jak widać za mocno i za grubo
ogolnie taka mala domowa piekarnia
moze byc cos polskiego, angielskiego, francuskiego albo mieszanka
House of Pain (jakby ktos nie wiedzial le pain to chleb po francusku) jednak odpada:)
ja mam zacmienie jakies i nie moge nic sensownego wymyslic
z gory dzieki za pomysly
#bojowkapiekarska #chlebdomowy #chleb #facebook #kiciochpyta
Z francuskiego może "Levain"? To po prostu "zaczyn", ale także "coś, co może ekscytować". Tylko nie jestem pewna jaki rodzajnik, chyba le levain.