Wpis z mikrobloga

Świeżynka w pieczeniu here. Do tej pory robiłam raczej ciasta, w ostateczności "dwugodzinny" chleb na drożdżach instant. Zakwasy wychodzą mi wszystkie oprócz tych do pieczenia ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Na pierwszy ogień poszły bajgle z przepisu wrzuconego przez @wykopowy_brukselek - Panie, jakie to jest dobre! Dzięki wielkie za ten przepis, są pyszne i w sam raz dla takiego leniuszka jak ja. Jak widać za mocno i za grubo je skręciłam, ale to nic. Obiecuję poprawę.

#bojowkapiekarska
Onomastyka - Świeżynka w pieczeniu here. Do tej pory robiłam raczej ciasta, w ostatec...

źródło: comment_1616262625pBKQvfYBaDURWB0Pgal6U9.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
@Onomastyka: no moz enie maja dziurki w srodku ale na bank smaczne:) na pierwszy raz jest ok!

jedna sprawa - ta mieszanka wodno miodowa plus sezam naprawde robi roznice i warto ja zastosowac
i niestety na nastepny dzien nie sa juz takie swietne jak to drozdzowe wypieki:)
  • Odpowiedz
@wykopowy_brukselek: dzięki ;) nie miałam miodu i tyle sezamu, więc zamoczyłam w wodzie z melasą karobową. W sezamie następnym razem obtoczę porządnie, bardzo go lubię.
Ten japoński chleb wygląda troszkę jak bułeczki maślane, wypróbuję jeszcze w tym tygodniu!
  • Odpowiedz