- 451
"Człowiek z natury jest roślinożercą"
Takie są skutki zdalnych lekcji biologii w licbazie xD
#bekaztwitterowychjulek #bekazwegetarian #bekazwegan #heheszki
Takie są skutki zdalnych lekcji biologii w licbazie xD
#bekaztwitterowychjulek #bekazwegetarian #bekazwegan #heheszki
Howea via Android
- 7
@Lolenson1888 Przecież to prawda. Człowiek to małpa, a nie kot. Zaczęliśmy jeść mięso, bo jakoś trzeba było przetrwać, ale cała nasza anatomia i fizjologia to typowa małpa. Zęby, jelita, rozróżnianie kolorów, żeby łatwo znaleźć dojrzały owoc itd. Dopóki człowiek tego mięsa jadł mało to było wszystko ok, a teraz w czasach masowej konsumpcji wpływ nadmiaru tego mięsa się ujawnia w postaci chorób cywilizacyjnych.
Howea via Android
- 3
@WykresFunkcji No są Eskimosi, którzy żywią się głównie mięsem i nie należą oni do najdłużej żyjących ludzi i nie zbudowali na mięsie jakiejś zaawansowanej cywilizacji. Z badań wynika, że najzdrowsza dieta dla człowieka to śródziemnomorska, japońska itd. które opierają się w głównej mierze na roślinach, a mięso bardziej w postaci owoców morza.
Cukier nie jest naturalny, bo go sztucznie wydobywamy z roślin i dodajemy w takiej ilości, że normalnie to byś musiał
Cukier nie jest naturalny, bo go sztucznie wydobywamy z roślin i dodajemy w takiej ilości, że normalnie to byś musiał
Howea via Android
- 1
@WykresFunkcji Akurat do zbóż to się człowiek fajnie dostosował, bo w toku ewolucji doszło do duplikacji genów odpowiedzialnych za trawienie skrobii i dzięki temu człowiek uzyskał bardzo dobre źródło węglowodanów, czyli pokarmu dla mózgu. Najnowsze badania mówią, że to właśnie sprawiło, że nasze mózgi jeszcze bardziej się rozwinęły. Teraz człowiek przesadził z obróbką zbóż, ale generalnie to zbożom zawdzięczamy taki rozwój cywilizacyjny. Co ciekawe w tym samym czasie doszło do duplikacji tych
( Część dalsza w komentarzu )
#studia #heheszki #bekazpodludzi #koronawirus