Gulosus via Android
Historia kulinariów w sztuce cz. 1
Zapewne duża część z was w piątek wieczorową porą będzie podobnie spędzała czas jak kucharz uwieczniony na poniższym obrazie. Spożywanie alkoholu i palenie podczas przyrządzania posiłków było właściwie normą, aż do czasów, Auguste Escoffiera (francuski restaurator i kucharz-celebryta z przełomu XIX i XX wieku). Chcąc pokazać, iż kulinaria są sztuką, postanowił zrewolucjonizować całkowicie podejście kucharzy do jedzenia i gości i vice versa. Wprowadził on jednolity strój
Zapewne duża część z was w piątek wieczorową porą będzie podobnie spędzała czas jak kucharz uwieczniony na poniższym obrazie. Spożywanie alkoholu i palenie podczas przyrządzania posiłków było właściwie normą, aż do czasów, Auguste Escoffiera (francuski restaurator i kucharz-celebryta z przełomu XIX i XX wieku). Chcąc pokazać, iż kulinaria są sztuką, postanowił zrewolucjonizować całkowicie podejście kucharzy do jedzenia i gości i vice versa. Wprowadził on jednolity strój
- konto usunięte
- PdG_PL
- Praktisch
- MatthewDuchovny
- niahaah
- +6 innych
3. Podagrycznik pospolity (Aegopodium podagraria L.)
Ciekawostka z Wikipedii:
"Z wysuszonych kwiatostanów sporządzano dawniej barwnik do farbowania tkanin na cytrynowo"
#miejskaprzyroda #przyroda #botanika #kwiaty #rosliny