Choir via iOS
- 0
@Choir: Musi być sos i musza być warzywa.
Ja wrzucam dwa opakowania do mixu warzyw chińskich z lidla, dodaje jeszcze świeże warzywa wedle uznania, sosy słodko kwaśne w zależności na ile mi starcza kcal. Doprawiam i wchodzi elegancko.
Próbowałem bazować na tym makaronie, ale nie ma szans - sens ma jedzenie tego z ryżem.
Ja wrzucam dwa opakowania do mixu warzyw chińskich z lidla, dodaje jeszcze świeże warzywa wedle uznania, sosy słodko kwaśne w zależności na ile mi starcza kcal. Doprawiam i wchodzi elegancko.
Próbowałem bazować na tym makaronie, ale nie ma szans - sens ma jedzenie tego z ryżem.
konto usunięte via iOS
- 2
@Choir: ja nigdy przepisów na te chińszczaki nie spisuje bo robię to na oko i doprawiam do bólu ale zazwyczaj biorę jakieś warzywka (może być mieszanka chińska, może być dowolny wybór w stylu cebula/papryka/grzyby mun), mięso sobie marynuje w sosie sojowym, oleju sezamowym, dodaje posiekane czosnek, chili i imbir. Szybko smażę mięcho, potem warzywa, na koniec dodaje odsączony konjac i jeszcze chwile smażę. Ma być ostro, słono, orientalnie itd. Każde danie
#raportzpanstwasrodka