„Sztuczne” mięso 25 razy gorsze dla klimatu niż tradycyjne

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, iż proces hodowania mięsa w warunkach laboratoryjnych może posiadać większy wpływ na postępowanie globalnego ocieplenia aniżeli pozyskiwanie wołowiny w tradycyjny sposób. Szkodliwość może okazać się nawet 25 razy większa.
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 101
Komentarze (101)
najlepsze
@ItsGrN: Ciągle lepsze to niż bezmyślne przyjmowanie wszystkiego co ci pan z telewizora wmówi
Czytaliscie to "mięsa za pośrednictwem komórek, ponieważ prawdopodobnie przy zastosowaniu zmian sytuacja ma szansę ulec zmianie."
Dostalem wylewu czytajac te wypociny analfabety.
Co wiecej, pisac teraz o efektywnosci sztucznego hodowania miesa, ktore jest we wczesnych fazach rozwoju to jak zrobic artyku pod tytulem "kolonizacja marsa moze byc trudna" --
O nie, krowy produkują metan i piją wodę. Zakazać! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@fervi: rosnące rośliny pochłaniają tony CO2
Chodzi o to żeby nasz gatunek nie musiał kiedyś żywić się zwierzętami. A co do ekologii całego procesu. Z czasem proces się udoskonali.
Moim zdaniem wcześniej czy później(choć jeszcze długa droga) zastąpimy naturalne mięso tym laboratoryjnym. I w sumie mnie to cieszy. Nie jestem vege. Lubię #!$%@?ć steka. Było by miło gdyby dla mojego steka nikt
Gdzie zagarniamy ziemię pod uprawę?
Skupujemy parki narodowe?
Rolnicy uprawiając ziemię utrzymują ją w DOBREJ KULTURZE ROLNEJ. Takie podstawowe pojęcie z każdego podręcznika.
W naturze nie występują opady saletry amonowej. Natura nie orze ziemi, nie stosuje herbicydów na chwasty, nie wapnuje ziemi, nie robi prób glebowych i map zasobności itd.
Rolnik dba żeby ziemia miała dobre napowietrzenie, nawodnienie i wszelkie możliwe składniki mineralne. Za grubą kasę tworzy się plany nawozowe, żeby
@1masa: mylisz z hodowlanym xD
@juniorowski: 6to nie ekolodzy są problemem, tylko ekologiści opłacani przez lobbystów
Czyli artykuł jest o tym, że sposób tworzenia miesa w labolatorium nie nadaje się do produkcji przemysłowej? Niesamowite.
Laboratorium pracowało cały rok, trzeba było to oświetlać ogrzewać a zrobili tylko jednego burgera.