Biały ryż a cukrzyca
Masz ochotę na ryż? Wybieraj brązowe, nieoczyszczane ziarna. Lekkostrawny i subtelny w smaku biały ryż zwiększa ryzyko rozwoju cukrzycy typu drugiego.
Przynajmniej4znaki z- #
- #
- #
- #
- 14
- Odpowiedz
Masz ochotę na ryż? Wybieraj brązowe, nieoczyszczane ziarna. Lekkostrawny i subtelny w smaku biały ryż zwiększa ryzyko rozwoju cukrzycy typu drugiego.
Przynajmniej4znaki z
Komentarze (14)
najlepsze
niedługo nie będzie co jeść ;D
Brązowe ziarna - nadmiar węglowodanów i kwasu fitowego.
Ja tam z kolei jestem na jakichś <5g dziennie i nie czuję słabości ani braku energii.
@anonymous_derp: Bo jestem zaadaptowany do niskich węgli. Organizm umie sobie radzić jak ich mniej, pewnie białka mieli do glukozy (tych ma stosunkowo sporo, bo ~~ 2.3 g/kg suchej masy ciała).