Czy muszę zbudować #!$%@? wehikuł czasu i cofnąć się do lat '90 żeby wypić szybko kawę?? Cztery osoby 21 min, no #!$%@? ! Stoją w kolejce #rozowepaski z pierścionkami zaręczynowymi i jazgoczą, każda o czym innym... a z bitą śmietaną, a że zapłaci kartą, karta oczywiście nie działa, a że zapłaci telefonem, a że #!$%@?, a że stempelki zbiera. Do tego karta witaj, karta żegnaj, #!$%@? itp. i na końcu zawsze trafi
@shva: jak juz wrzucasz jakiś link to ogarnij daty, bo tam się ktoś podaje za autora (lipiec '16), a tu masz wpis na Mirko dodany PÓŁ ROKU przed tym Twoim fejsikiem
akurat w maku dobrą kawę mają, a w ogóle już na wyjeździe za granicą to fajna sprawa mieszkać blisko maka.. np portugalia to w maku kawa + ciasteczko na śniadanie normalne ceny, w miarę czysto i przyjemnie, obok kawiarnia portugalska brudno drogo i z wymuszeniem
@TomdeX: tutaj może bardziej chodziło o "naśmiewanie" się z klienta, który zbiera naklejki w każdej kawiarnii zamiast pić kawę np. w tylko jednej, aby szybciej dostać darmową kawę? ;)
Jak ktoś się nie zastanawia co pije to może i dla niego jeden rodzaj kawy to wybawienie, ale gdy ktoś zaczyna się tym interesować to wkracza w piękny świat tysięcy rodzajów konfiguracji. Podobnie miałem z piwem, najpierw korpolager, złocisty trunek, idealnie klarowny i fest nagazowany, człowiek się nie zastanawiał że piwo może smakować inaczej. A tu kaboom i dowiedziałem się że są setki stylów piwa i wypadałoby tego spróbować, a teraz tylko
@smaky78: Ja sam jestem takim hardkorowym piwoszem jak ze słynnej pasty, ale naprawdę jest coś w tym, że zaczynamy przeginać w drugą stronę. Browary tzw. kraftowe nie nadążają w wymyślaniu nowych stylów, które nie są w stanie przeżyć jednej warki.
Nagle browar Pierdziszewo wypuszcza Whisky White Black Quadruple IPA Coffee Stout Red Ale z dodatkiem płatków róży i kminkiem, leżakowany w garnkach po grochówce i nawet nie ma z czym tego
Wolałbym raczej, żeby browary szlifowały swoje sztandarowe produkty
wiesz, że browary także wolałyby? Tyle, że rzeczywistość rynkowa zmusza ich do wydawania "Whisky White Black Quadruple IPA Coffee Stout Red Ale". Rynek jest kreowany przez konsumenta, a ten oczekuje nowych smaków i pomysłów. Więc eksperymenty muszą być, a co za tym idzie - spora część eksperymentów jest nieudana, bo taka jest natura "eksperymentu". Zresztą, sam w tym uczestniczysz, skoro:
Dyskusja na temat wyższości jednych kaw nad drugimi.
Bo ludzie wciąż nie rozumieją że mają różne gusta. Jeden lubi kawe z maca drugi lubi czekać godzinę na kawę która będzie miała idealną dla niego ziarnistość pęcherzyków pianki. Ani jeden ani drugi nie jest gorszy, ani jedna ani druga kawa nie jest gorsza. (No chyba że się obierze konkretne kryteria oceny) ale należy pamiętać że te same kryteria mają różną wagę dla różnych
@Molibdenowy: albo kilka lepszych, polska juz chyba ma taki poziom zarobkow ze nie trzeba byc wlascicielem firmy zeby na hobby wydac pare zl, ogolnie polacy widze dopiero ucza sie korzystac z zycia zamiast wydrapywac sobie oczy o kazda zlotowke
chociaz niektorzy dalej by #!$%@? matke za 10gr upustu na ryz
Komentarze (418)
najlepsze
http://www.wykop.pl/wpis/15973157/czy-musze-zbudowac-jebny-wehikul-czasu-i-cofnac-si/
top kek XD
a w ogóle już na wyjeździe za granicą to fajna sprawa mieszkać blisko maka..
np portugalia to w maku kawa + ciasteczko na śniadanie normalne ceny, w miarę czysto i przyjemnie,
obok kawiarnia portugalska brudno drogo i z wymuszeniem
@apee: ale chyba nie do wszystkich restauracji w Europie?
Podobnie miałem z piwem, najpierw korpolager, złocisty trunek, idealnie klarowny i fest nagazowany, człowiek się nie zastanawiał że piwo może smakować inaczej.
A tu kaboom i dowiedziałem się że są setki stylów piwa i wypadałoby tego spróbować, a teraz tylko
Nagle browar Pierdziszewo wypuszcza Whisky White Black Quadruple IPA Coffee Stout Red Ale z dodatkiem płatków róży i kminkiem, leżakowany w garnkach po grochówce i nawet nie ma z czym tego
wiesz, że browary także wolałyby? Tyle, że rzeczywistość rynkowa zmusza ich do wydawania "Whisky White Black Quadruple IPA Coffee Stout Red Ale". Rynek jest kreowany przez konsumenta, a ten oczekuje nowych smaków i pomysłów. Więc eksperymenty muszą być, a co za tym idzie - spora część eksperymentów jest nieudana, bo taka jest natura "eksperymentu". Zresztą, sam w tym uczestniczysz, skoro:
Bo ludzie wciąż nie rozumieją że mają różne gusta. Jeden lubi kawe z maca drugi lubi czekać godzinę na kawę która będzie miała idealną dla niego ziarnistość pęcherzyków pianki.
Ani jeden ani drugi nie jest gorszy, ani jedna ani druga kawa nie jest gorsza. (No chyba że się obierze konkretne kryteria oceny) ale należy pamiętać że te same kryteria mają różną wagę dla różnych
chociaz niektorzy dalej by #!$%@? matke za 10gr upustu na ryz