Wpis z mikrobloga

Jako że wiadomo Mircy to znawcy od wszystkiego to mam do was pytanie z dziedziny #dermatologia. Od jakiegoś czasu zacząłem chodzić na #basen. I mniej więcej od tego czasu zaczęła mi schodzić skóra z twarzy. Takie miejscowe plamy z których właśnie łuszczy się skóra. Pewnie w końcu zapiszę się do dermatologa ale chwilowo próbuje metod z for internetowych. Póki co smaruje te plamy sokiem z cytryny i rzeczywiści skóra wygląda lepiej (nie jest zaogniona) ale i tak się łuszczy. Następny w kolejce jest Clotrimazol albo Bepanthen. Czy może ktoś miał podobny problem i znalazł na niego rozwiązanie? #skora #medycyna
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@robvan: Ja zawsze po basenie smaruje twarz Nivea niebieska. Mi skóra nie schodzila, ale była wysuszona. Gorzej mam na dłoniach (alergia pokarmowa). skóra mi schodzi i pęka między prawie każdym palcem. I też ciągle tym kremem.

A nie masz uczulenia.na chlor? W innych miejscach wysusza Ci się tak skóra?

Spróbuj na.basen z wodą ozonowana.
  • Odpowiedz
@EmPfLiX: ta wiem - jak clotrimazol nie pomoże to trza iść. Swoją drogą współczuję dzieciakom które mają problemy z cerą w okresie dojrzewania. Masakra człowiek cały czas myśli że się wszyscy na niego patrzą.
  • Odpowiedz
@robvan: ja myślałem że mam problem, a spotkałem chłopaka w moim wieku któremu łuszczyła się skóra na całym ciele, schodzi£a płatami, byliśmy na wycieczce i on po kąpieli sprzątał szufelkę skóry, pomyśl sobie jak on miał ciężko a koleś super,
  • Odpowiedz