Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +152
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Idę na grzibki, nie znam się na tym to nigdy nie chodziłem, no za dzieciaka z wujkiem takim co się znal.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.

Wymagania: 3 lata dośw., praca w sektorze finansowo-ubezpieczeniowym, angielski na poziomie średnio-zaawansowanym.
Płaca: Umowa o pracę, płaca od 8,000 nawet do 12,000 brutto, pakiet medyczny, karta multisport.
Jest to praca nie tylko kodera, ale także współpraca z biznesem. Dodatkowym atutem jest świetna atmosfera w pracy i co najważniejsze- projektowanie nowego systemu.
Jeżeli jesteście zainteresowani proszę o kontakt na k.boczkowski@relyon.pl lub poprzez wiadomości wykopowe.
#praca #damprace #informatyka #warszawa #oracle #plsql
@K_Boczkowski: Lepiej niz pare lat temu, ale nadal lepiej spakowac bety i ruszyc tylek kilkaset kilometrow dalej. I dlatego - moim zdaniem - to nawet to troche na wyrost w zwiazku z tym :)
edit: zapomnialem, ze to Warszawa.. ;)
@000loki: Dla ludzi od Oracla to 300€ - 350€ to poziom startowy przy doswiadczeniu 3y+
Strona 86
http://jobs.morganmckinley.com/sites/default/files/3325%20Salary%20Guide%202014%2029.01.14%20Web%20final%20(7.5mb).pdf
Dlatego od czasu do czasu wrzucam rozne informacje o stawkach, czy nawet co ciekawsze ogloszenia ktore do mnie trafiaja, tak jak to na przyklad
Przy okazji- może znacie kogoś pasującego pod tenże wakat?
@Qrystus: Jedno i drugie. Firma niedawno rozlosla sie ponad 500 osob wiec troche stracilem pojecie co sie gdzie dzieje :)
Ale w mojej application division jest kilka teamow dotenetwocow i jeden team sharepointa.
@K_Boczkowski: Moim zdaniem mam nieodparte wrazenie ze jesli tylko i wylacznie do tego bedzie sie ograniczala Twoja aktywnosc w serisie to Twoje konto zostanie zablokowane za spam albo za uzywanie komercyjne.
Skontaktuj sie nalpeiej z pomoca (link na dole strony) i wyjasnij bo potem bedzie tylko niesmak :)
A jak Ty widzisz takie wpisy jak moje? Byłbyś zainteresowany takim kanałem? Nieraz będę publikować oferty o wiele ciekawsze od tej, a jakby było zaitneresowanie chciałbym tez dać coś od siebie użytkownikom wykopu, tj. AMA, jakieś publikacje o rynku pracy.
Myślę, że świetnie podchodzi to pod klasyczne "programista 10k na rękę", z którego tutaj wszyscy się śmieją. :-)
Co do tego co sie dzieje na rynku pracy - zobacz na tag #goodguyrecruiter
Oczywiście prowadzimy także rekrutacje na terenie całej Polski czy też nawet CEE czy Afryki Północnej, ale jak wiadomo najwięcej ofert jest z W-wy. Jeżeli jesteś zainteresowany podeślij mi mail na adres k.boczkowski@relyon.pl czy też poleć mnie swoim znajomym.
Myślę, że warto ze mną współpracować, bo nie spamuję kandydatów tylko wysyłam im konkretne oferty zgodne z ich oczekiwaniami czy też podpowiadam im ściężkę rozwoju, by po kilku latach znaleźli się