Wpis z mikrobloga

Ten renegat ktory pojechał walczyc po stronie separatystów Dawid Hudziec to ma zadatki na porpagandziste. Patrzcie kuzwa co on spłodził na temat tego goscia o wygladzie żula kotry sie zglosil walczyc za "Noworosje".

Myśle że oni sa jednak troche nienormalni. Tacy ideowcy ktorym przez slepa wiare w ideały cos sie poprzestaiwalo w głowkach. na dodatek mozna go uznac za naklanianie do walki po stronie terrorystów.

Dobra cytuje tego Hudzca tekst ze strony tych cudaków:

Jak już wspominałem , odwiedziliśmy dzisiaj wraz z uroczą Oksaną i ekipą zaprzyjażnionej NovorussiaToday , naszego dzielnego brata Dariusza . Przede wszystkim Darek ogromnie dziękuję wam za wszystkie wyrazy poparcia i wsparcia , naprawdę ogromnie wiele to dla niego znaczy , myślał że kraj go przeklnie , ale teraz wie , że nie jest tak .

Powiedziałem mu , że wywołał istną lawinę poparcia i zainteresowania Noworosją i tak jest w istocie! Ponad 4 tysiące wyświetleń w przeciągu dnia , dziesiatki wiadomości i maili o poparciu , niezliczone wyrazy sympatii , oraz napływające deklaracje pójscia w jego ślady - wręcz niesamowite !

Tak podniesiony na duchu Dariusz ma teraz wręcz żar w oczach. Szybko został otoczony żołnierski parolem i przyjęty w poczet braterstwa broni . Jest już po przysiędze i został skierowany do oddziałow artyleryjskich , więc odpowie mordercom na ostrzały szkół , szpitali i domów . Przy następnej okazji powiem mu , aby podpisał któryś pocisk z pozdrowieniami od nas.

Jak sobie radzi ? Cóż - zakręcił się koło kucharek czyli z głodu napewno nie umrze a ogromnie chwalił sobie kuchnie . Z kolegami i przełożonymi dogaduje się po angielsku i polsku , łapiąc już podstawy języka rosyjskiego - zwłaszcza kilka "matów" usłyszałem skierowanych w stronę mediów chcących koniecznie go zdyskredytować.

Obiecał dumnie i godnie reprezentować Polskę i nie dać się zabić , nam trzeba wojowników , a nie męczenników . Dariusz jest idealnym przykładem na to , że się da . Idealnym przykładem , że nie trzeba biegłej znajomości języka rosyjskiego i majątku , aby dołączyć do Noworosji , zresztą pokreśla , że każdy się przyda i każdy będzie przyjęty z otwartymi ramionami i to nie tylko do służby wojskowej .

#ukraina #odszczepeneic #ruskapropaganda
  • 1