Wpis z mikrobloga

@przemyslany_nick: Nie trzymaj się jednego wariantu. To nie znaczy, że uważam, iż sądzisz wg siebie. To znaczy, że jeżeli mam pewność co do poprawności danego wariantu swojej pracy, to go nie zmieniam. Czasowo trwa to różnie, ale istotne jest, by w przypadku pewności nie dawać się podpuszczać. A kiedy jest pewność? Chyba wtedy, gdy tym, którzy powiedzieli o mojej pracy TAK, inni nie powiedzą NIE, ale językiem naukowym. To nie
  • Odpowiedz
@przemyslany_nick: Adres strony jest niezmienny. Adresy na niej zmieniały się. Dwa z nich będą długo, a może wszystkie trzy. Dlaczego? Nagród za to nie ma. Inne drogi do 'co nieco' są zamknięte. Czy na amen? Wiele na to wskazuje. No to dlaczego? By, POLAK nie był niewolnikiem. Dobrze, upomni się o to po mnie.
  • Odpowiedz
@przemyslany_nick: A co będę miał, gdy przeczytasz? Niezłe pytania. Na pewno pierwszy na świecie wykazałem, że prędkość kątowa, droga ilorazowa i prędkość ilorazowa (częstość obiegów) są wielkościami parami róznymi. To już słyszałem od dwóch młodych koneserów, którzy gościli i tu i tam, oraz od pewnego dr. chemii - telefonicznie - nie znam go osobiście. Wiele lat temu (przed poprawieniem definicji przyśpieszenia dośrodkowego, bardzo pochleben uwagi od swojego syna przekazał mi
  • Odpowiedz
@Migfirefox: Jaśniej rozjaśnią zawodowcy, jasne, że po moim trupie, ale i po Waszym, gdy po moim nie upomnicie się o to. Póki co, Hindusi zrozumieli i bez uwag do publikacji dzieło polskie przyjęli. Polacy, a może nie Polacy - mówią:

"za pieniądze wszystko drukują, także brednie." Wydaje mi się, że zawodowcy hinduscy nie polecieli na 100 USD i dodatkowe wsparcie dwóch banków (stąd i stamtąd) kwotami po około 18 USD.
  • Odpowiedz
@przemyslany_nick: Ostre pytanie. W tej chwili - tylko moje najlepsze życzenie dla chorego - niech wyzdrowieje. Nie stanowię światowego formatu zespołu muzycznego, a nagrody za moje wyniki przewidziane nie są. Przyjaciół zaproszę wielokrotnie, ale z umiarem. Gdyby kasa była przy mnie, to miałbym w nosie walkę o sławę. To jest jakieś przeznaczenie. Może na rzecz ISBP ... .
  • Odpowiedz
Ten człowiek chodzi od lat po Lublinie rozdając ludziom wydruki, w tym dzieciom. Pamiętam, że w 2000 rozdawał wydruki po sklepach i kafejkach internetowych. Teraz przeniósł się do internetu.
  • Odpowiedz
@Migfirefox: Moja nomenklatura, to fragment Twojej. Chyba rzeczywiście bez pomocy nauczyciela matematyki lekko by nie było. Nie miałem zamiaru popisania się, lecz trudno w miejscu powyższym nie zastąpić słowa 'wnioski' słowem 'następniki'. Odpowiadam na Twoje 'badanie', bo jeszcze nie śpię.
  • Odpowiedz
@przemyslany_nick: To zależy, jak komu taka wiedza leży. Oto dobra odpowiedź na dobre pytanie. Panie Profesorze, przecież nie chodzi mi o wielkość. Dwie odpowiedzi od dwóch profesorów były niemal identyczne: NIE PROSZĘ PANA, CZŁOWIEK, KTÓRY UDOWODNI WIELKIE TWIERDZENIE FERMATA BĘDZIE WIELKI, CHOĆBY TYLKO DLATEGO, ŻE TWIERDZENIE NAZWANO WIELKIM. Oczywiście nie byli to Anglosasi, którzy to samo twierdzenie nazwali ostatnim, ale proszę zobaczyć, jaką sławę ma amerykański Anglik Andrew John Wiles.
  • Odpowiedz
@koszernyrozum: Zagadka nie ma rozwiązania. To jest jej rozwiązanie.

http://zadajpytanie.pl/attachments/get/2477

Rzekome rozwiązanie nie jest przetłumaczone na język polski, a treść zagadki jest na wielu blogach. Po co? Skoro jest rozwiązanie, to nie wolno ludziom skracać doby i okłamywać ich, że jest najtrudniejszą, bądź jedną z najtrudniejszych na świecie. Nie ma problemu. Odłożę, nie od razu, ale będzie opublikowana.
  • Odpowiedz