Wpis z mikrobloga

ciekawe ile firm używa w8 i tyle w temacie dla obrońców :)

@RomeYY: bzdurny argument, W8 jest przeznaczony dal klientów indywidualnych nie dal korporacji.

Stosując twoją retorykę mogę napisać: ciekawe ile firm używa Ferrari i tyle w temacie dla obrońców
  • Odpowiedz
@RomeYY: mówię tylko, aby nie skreślać danej rzeczy tylko dlatego, że jest kierowana do innej grupy docelowej.

Niczego nie będę pisał o systemach, czy ja w ogóle napisałem, że W8 jest dobrym systemem nawet dla klienta indywidualnego?

Wspomniałem tylko, aby nie kierować się tylko zasadą, że coś jest lepsze/gorsze tylko dlatego, że firmy tego nie używają.
  • Odpowiedz
@flager: a ja nadal uwazam, ze jest wlasciwy, bo jak cos jest dobre, to bedzie i dobre dla korporacji a jak jest slabe, to niech sobie uzywaja w domach
  • Odpowiedz
@RomeYY: rozumiem, że kupisz tylko taki samochód jaki mają firmy, wiertarkę do domowego użytku kupisz za spory hajs od Hilti, co z tego, że dla potrzeb domowych wystarczy jakiś Bosch lub Black&Decker. Mikser do kuch tez kupisz jakiś przemysłowy no bo piekarnie takiego używają.

Którą kartę graficzną wybierzesz? Coś z serii nVidia Quadro (karta do programów CAD) czy nVidia GTX (karta do gier i użytku domowego)?

Ja jednak wybrałem GTX,
  • Odpowiedz
@RomeYY: @flager:

Panowie chyba chodzi o to, że W8 jest dość świeżym sytemem i firmom nie opłaca się wymieniać systemu.Wiele firm nadal jedzie na XP.Ten sam temat był jak wyszła 7 - koszt zakupu nowego sytemu, przystosowanie pracowników, czasem niekompatybilne oprogramowanie czy sprzęt i przenoszenie danych.

@rss: To był mój pierwszy pomysł i nie mogłem zainstalować bo już miałem. Hmmmm, może odintlować tego co jest domyślnie
  • Odpowiedz