Aktywne Wpisy

Aż nie wiem jak to otagować. Linkedin właśnie wszedł na nowy, absurdalny poziom
#linkedin #patologiazmiasta #heheszki #korposwiat
#linkedin #patologiazmiasta #heheszki #korposwiat
źródło: obraz_2025-12-16_114445852
Pobierz
kukold +25
15 lat doświadczenia w IT. Java, React, SQL, Kubernetes, cloud infrastructure, cyber security. Systemy o dużej skali, odpowiedzialność za krytyczne komponenty, lata ciągłej nauki i pracy.
I dziś, z pełną świadomością, mogę powiedzieć jedno: to był błąd życiowy.
Programowanie w 2025 roku nie jest zawodem. Jest zajęciem technicznym bez statusu, bez prestiżu i bez jakiegokolwiek realnego umocowania społecznego. Nieważne, ile lat w tym siedzisz, ile technologii znasz, ile systemów postawiłeś od zera. Dla świata
I dziś, z pełną świadomością, mogę powiedzieć jedno: to był błąd życiowy.
Programowanie w 2025 roku nie jest zawodem. Jest zajęciem technicznym bez statusu, bez prestiżu i bez jakiegokolwiek realnego umocowania społecznego. Nieważne, ile lat w tym siedzisz, ile technologii znasz, ile systemów postawiłeś od zera. Dla świata

Oprogramowanie biurowe:
zintegrowany pakiet aplikacji biurowych musi zawierać co najmniej:
- edytor tekstów
- arkusz kalkulacyjny
- narzędzie do przygotowywania i prowadzenia prezentacji
- narzędzie do zarządzania informacją osobistą (pocztą elektroniczną, kalendarzem, kontaktami i zadaniami)
zainstalowanie na jednym komputerze produktów pochodzących od róŜnych producentów nie jest uznane za ofertę zintegrowanego
pakietu
Pełna polska wersja językowa interfejsu uŜytkownika, w tym takŜe systemu interaktywnej pomocy w języku polskim.
Pakiet biurowy powinien mieć system aktualizacji darmowych poprawek bezpieczeństwa, przy czym komunikacja z uŜytkownikiem
powinna odbywać się w języku polskim.
Dostępność w Internecie na stronach producenta biuletynów technicznych, w tym opisów poprawek bezpieczeństwa, w języku
polskim, a takŜe telefonicznej pomocy technicznej producenta pakietu biurowego świadczonej w języku polskim w dni robocze w
godzinach od 8-19 – cena połączenia nie większa niŜ cena połączenia lokalnego.
Pakiet musi mieć publicznie znany cykl Ŝycia przedstawiony przez producenta, dotyczący rozwoju i wsparcia technicznego – w
szczególności w zakresie bezpieczeństwa – co najmniej na 5 lat od daty zakupu.
MoŜliwość dostosowania pakietu aplikacji biurowych do pracy dla osób niepełnosprawnych np. słabo widzących, zgodnie z
wymogami Krajowych Ram Interoperacyjności (WCAG 2.0).
Pakiet aplikacji biurowych powinien obsługiwać formaty dokumentów wymienione w Krajowych Ramach Interoperacyjności.
Pakiet aplikacji biurowych powinien prawidłowo współpracować z aplikacjami w modelu chmury obliczeniowej, w szczególności do
pracy grupowej i synchronizacji danych.
Prawidłowe odczytywanie i zapisywanie danych w dokumentach w formatach: .DOC, .DOCX, XLS, .XLS
I niech ktoś mi powie, że to nie MS Office.
Stety niestety MS office jest standardem i jakoś trzeba to przełknąć
Ale niestety jak się więcej pracuje na dokumentach to bardzo często wychodzą babole.
Naprawili już błąd z obrazami w