Wpis z mikrobloga

Mirki zacząłem pisać w #cpp, potrzebuję mieć w swoim programie kolejkowanie zdarzeń. Napisałem coś takiego: http://ideone.com/X75trz

Problem i program wydaje mi się prosty. Starałem się uprościć kod dlatego by milion klas nie przesłaniał problemu. Jeśli będzie trzeba to wytłumaczę swoje intencje.

Do Was mam prośbę o ocenę kodu, czy robię to dobrze ;)
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@losiul: Co do sterty i stosu to na początku tak właśnie myślałem, ale potem popróbowałem i zobaczyłem, że program działa i zdarzenia są dostępne również po wykonaniu funkcji producer. Nie dawało mi to spokoju więc głównie dlatego postanowiłem zapytać o to. Chciałem uniknąć używania new.

Co do asynchroniczności masz rację, ale nie chciałem zaciemniać tego kawałka kodu.

Mój zamysł jest taki, że mam centralną kolejkę, która przechowuje wszystkie zdarzenia. Mam
  • Odpowiedz
@losiul: Na początku tak kombinowałem tylko chciałem mieć w efekcie końcowym jedną kolejkę. Jednak mogłaby ona przyjmować do siebie tylko const Event & co powodowałoby rzutowanie w górę, a że to kopia to już w dół nie wrócę.

Wychodzi na to, że muszę skorzystać z Twojego pomysłu tylko jeszcze dopracować zarządzanie listą kolejek.
  • Odpowiedz