Wpis z mikrobloga

Mikrokoksy, jak to jest z tymi przedramionami? Bo powoli dochodzę do wniosku że to jedyna część ciała (no może jedna z dwóch :) ), których rozmiary są zdefiniowane genetycznie i nie idzie ich rozwinąć. Może to wina tego że nie robię specjalnych ćwiczeń na tą partię? Ktoś mi kiedyś powiedział że nie opłaca się trenować specjalnie przedramion bo urosną przy ćwiczeniach na bicka. To jak jest?

#mikrokoksy #silownia
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maurocantoro: każdą partię trzeba ćwiczyć aby się rozwinęła, nie słuchaj wszystkiego co ludzie mówią. Ja kiedyś słyszałem od kolesia ze on nie robi tricka bo przecież pompuje go ćwicząc klatkę, kolejnym częstym błędem jest nie robienie nóg bo przecież chodzi na nich cały dzień to je ćwiczę nie? Ćwicz każda partie nawet przedramienia ale nie przesadzaj 2/3cwiczenia starcza :)
  • Odpowiedz
@xEnzo: właśnie ja też czuję po treningu bicków że przedramię jest mocno spompowane, właściwie to czuję że przy tych ćwiczeniach właśnie przedramię mnie ogranicza najbardziej - po prostu przy ostatnich powtórzeniach nie jestem w stanie utrzymać w dłoni hantla, a przedramię jest mega twarde i boli. Ten twój kolega to może mezo, u takich to wszystko ładnie rośnie, bo ja jestem ekto mocno
  • Odpowiedz
@maurocantoro: na początku wszystko samo rośnie ;) jaki masz staż? możesz też wzmocnić chwyt po prostu wisząc na drążku do momentu, aż nie dasz rady się dłużej utrzymać, powinno pomóc na wypadające hantle
  • Odpowiedz
@polejpolej: @churagan: staż mam kilkuletni, z moją dietą też wszystko w porządku. Całościowo to przedramię nie jest najgorsze, w przeciągu tych kilku lat na pewno trochę urosło. Bardziej chodziło mi o to o czym pisał scobos czyli obwód ręki przy nadgarstku - taki już pewnie zostanie
  • Odpowiedz