Wpis z mikrobloga

@erbo: np. tak że nie 3/5 głosów się nie marnuje, nie powstaje system dwupartyjny, głosowanie na 3 partię nie prowadzi do patologii wspierania partii, która najmniej się komuś podoba? i co najważniejsze: o wiele łatwiej głosować na tą partię, na którą się chce oczywiście w ramach progu 5% (który mimo wszystko pozwala na powstawanie nowych partii)

popatrz sobie na wynik wyborów do senatu
  • Odpowiedz
@erbo: w obecnym systemie marnuje się koło 3% głosów - tyle dostały partie, które nie dostały się do sejmu.

Ale widzę fajnie wypowiadać się na tematy, o których się nie ma pojęcia + jeszcze prostackie wyzywanie od gimbusów.

- system jest
  • Odpowiedz
@erbo: a co twoje żale mają wspólnego ze sposobem liczenia głosów? jakby były JOWy to Palikot nie dostałby się wcale do sejmu - czyli nie miałbyś reprezentanta

a to że głosowałeś na Gowina i wywalili go z PIS nie ma nic wspólnego z etmatem - po prostu p--------z jak 60 letni wujek Janusz przy obiedzie
  • Odpowiedz
@fledgeling: A co sposob liczenia głosów ma wspólnego z tym czy JOWy są lepsze od obecnej ordynacji ? NIC.

Nawet mi cie nie żal. Nie wiem jak można być tak ograniczonym.
  • Odpowiedz
@erbo: JOWy to sposób liczenia głosów... ja p------ę

obejrzyj ten filmik, jest przeznaczony dla takich ludzi jak ty, chociaż widzę ty i tak nawet tak prostego filmiku nie zrozumiesz.
  • Odpowiedz
@erbo: ten filmik pokazuje wady JOWów. Pewnie nawet go nie obejrzałeś, bo jesteś jednym z tych ekspertów, którzy komentują rzeczy, których nie widzieli.

Jakie masz IQ? Mniejsze niż 80?
  • Odpowiedz