Wpis z mikrobloga

Mirasy, otwieram posiedzenie #mirkowyklubfimowy i zapraszam do podzielenia sie takimi filmami, ktore poruszyly waszymi emocjami do absolutnych granic - niech to bedzie absolutna radosc, absolutny smutek, absolutny smiech czy absolutne #!$%@?. Pewnie nie musicie daleko szukac zeby cos takiego znalezc.

Pamietam ze niesamowicie zasmucil mnie Brokeback Mountain, dzieki polaczeniu historii, gry aktorskiej i swietnej muzyki, ale to nic w porownaniu z absolutnym #!$%@? przy ogladaniu Polowania. Do tej pory, gdy tylko widze te twarz to mam ochote jej sprzedac klapsa w dziaslo (zdjecie troche spoiler, w sumie nieduzy, ale jak ktos nie ogladal to niech sobie odpusci), a gdy widze twarz ze zdjecia ponizej, to mam ochote wstac i wreczyc statuetke Oscara za wybitna gre aktorska.

Dawajcie swoje propozycje;]

#film #kino
Pobierz stepBYstep - Mirasy, otwieram posiedzenie #mirkowyklubfimowy i zapraszam do podzielen...
źródło: comment_JtjfCzR99gEmrcVcyxCGbfR4X6lfF1FT.jpg
  • 28
@stepBYstep: Twoj wybór. Powiem ci cos co mzoe zabrzmiec banalnie, ale zeby obejrzec swiadomie Only God Forgives trzeba miec otwarty umysł to raz, nie oczekiwac bójek wartkiej akcji i rzeczy jak z blockbusterowych gówien. Warto poczytac jakies powazne recenzje. Film jest tak na prawdę nie opowieścia o białym facecie w Azji a raczej alegorią do takich rzeczy jak zemsta zdrada, kazirodztwo. Kazda postac w tym filmie ( z tych głównych) moze
Poza tym muzyka i zdjęcia to uczta dla oczu i uszu.

@Obserwator_z_ramienia_ONZ: w sumie to wystarczy, nieraz warto zobaczyc cos jedynie z tych 2 powodow;]

"Braveheart" i "Dawno temu w Ameryce"

@SlepyMohel: widze ze epicko^^ Bravehearta rozumiem w sumie, ale co takiego bylo w niemal 4 godzinnej opowiesci Leone?

@bezznaczenia: zadnego jeszcze nie widzialem, wiec dzieki za te propozycje. Detachment prezentuje sie wyjatkowo interesujaco.
@bezznaczenia: kiedys bede musial zrobic drugie podejscie^^ Pierwsze bylo za gowniarza, takze tutaj doszukuje sie przyczyn niepowodzenia;)

@SlepyMohel: przyznam sie ze mam pewne obawy wlasnie z powodu jego dlugosci, ale widzialem juz kilka ponad 3-godzinnych filmow ktore nie nudzily ani przez chwile, wiec moze i tak bedzie w tym wypadku.
@stepBYstep: smarkula sie pojawila na tym oficjalnym kanale - kurcze jak zydzi u nas jeszcze byli to fajne filmy sie krecilo - w tych starszych filmach jest czasem wiecej golizny i zwrotow akcji niz w tych pozniejszych filmach ktore musowo musza byc artystyczne i oczywiscie o cierpieniu czlowieka

ja sie pytam gdzie jest niby ten stalinowski terror i wszechobecna bijaca wszystkich milicja? tak wiem ze zolnierzy wykletych rozstrzelali ale reszta?
B.....d - @stepBYstep: smarkula sie pojawila na tym oficjalnym kanale - kurcze jak zy...
@stepBYstep: Jeżeli chodzi o wywoływanie emocji to rzucę czymś co mniej się przewija przez tego typu posty:

Filmy animowane Dona Hertzfeldta zaklasyfikowane według wywoływanych u mnie emocji:

- śmiech:

* Rejected

* The Animation Show: Intermissions

- smutek:

* Tryptyk o Billu (Everything Will Be OK, I am so proud of you, It's such a beautiful day), część pierwsza: Everything Will Be OK

Film, który zawsze spowoduje gromki śmiech z mojej