@Wyrewolwerowanyrewolwer: Konfiguracja jest prosta, ale trzeba nad nią przysiąść trochę. Mimo wszystko posiada świetną dokumentację na stronie projektu. :)
@nv-: Właśnie czytam i bardzo mi się podoba. Jakie jest w porównaniu do xfce? Wiem, xfce to środowisko, a i3 to manager okien, ale nie wiem jak to działa. Czy żeby mieć managera wymagane jest środowisko, czy jedno działa niezależnie od drugiego?
@Wyrewolwerowanyrewolwer: i3 działa niezależnie. Tiling wmy to zupełnie inne podejście do zarządzania oknami, ale jak już nauczysz się to obsługiwać, to pewnie nie wrócisz do niczego innego. Praktycznie wszystko obsługujesz klawiaturą, co jest bardzo wygodne. Jakbyś miał jakieś pytania co do konfiguracji, to pisz na PW.
Czy tym ludziom nie jest trochę wstyd? xD Czułbym się jak skończony baran, gdybym leciał z samego rana stać kilka godzin po bułkę z mięsem i warzywami za 30 zł wyłącznie dlatego, że dzień wcześniej chłopaczek w krótkich gaciach powiedział w internecie, że przypomina mu to Berlin.
źródło: comment_PAjYiRYi2F6Y6LHo4X1oOqyCFc2ezVTE.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
#newbie