Wpis z mikrobloga

Jest tutaj jakiś student AiR z WEEIA z politechniki łódzkiej lub z AEI z politechniki śląskiej? Jestem oficjalnie studentem tych dwóch politechnik i zastanawiam się co mogę od was usłyszeć o tym kierunku na tych wydziałach. Może to mi pozwoli wybrać któryś z nich, bo o ile wcześniej byłem przekonany do Gliwic to teraz nie jestem już tego tak pewny.

#politechnikalodzka #politechnikaslaska #polsl #automatyka #studbaza #matura
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dudusbug: ciężko określić, jak plc to ja bym na Gliwice stawiał - więcej firm, bo w łodzi to bida z nędzą. Jak lubisz programować java/cpp/c# to łódź
  • Odpowiedz
@srgs: Jestem po technikum elektronicznym, miałem praktyki jako automatyk na Orlenie i o ile PLC jest na prawdę ciekawe to jeśli miałbym wybór to uderzyłbym bardziej w programowanie.
  • Odpowiedz
@srgs: Z drugiej strony czyste programowanie z fotela wydaje się zbyt nudne, więc najbardziej pasowałby mi taki programista terenowy, dlatego też zdecydowałem się na automatykę na wydziale informatycznym.
  • Odpowiedz
@dudusbug: Zabawa z programowaniem polega na tym ze sam musisz pracować. Jak chcesz programować w językach wysokopoziomowych to proponuję Łódź - sporo firm. Jeżeli PLC to już bym stawiał raczej na Śląsk - w całym okręgu masz większy wybór niż w Łodzi. na PL zajęcia z plc to szału nie robią.

jak bym jeszcze raz zaczynał to uczyłbym sie programowac wysokopoziomowo
  • Odpowiedz