Wpis z mikrobloga

@primononnucere: jeszsze specjalistą nie jestem bo dopiero się wybieram na jedną z nich :). Ale ze wszystkich rozmów które przeprowadziłem ze studentami (zdecydowana większość z PW, bom z Warszawy) wynika ze Warszawa ma najlepszą Architekturę w Polsce. I wszelkie rankingi chyba to potwierdzają. Słyszałem tylko, że w Krakowie student/kandydat jest traktowany uczciwiej, bardziej "partnersko". Podobno Politechnika Wrocławska też jest ok.
  • Odpowiedz
@mrlegionista: Trochę krzywe, ale jak na robione przed studiami to całkiem ok. Z pracami wakacyjnymi nie ma się co spinać, ważniejsze są te robione w ciągu roku oraz na ilu korektach się było (nie ma że zawsze będzie zaliczenie za pierwszym razem ;p)
  • Odpowiedz
@mrlegionista: Za trzy lata nie będziesz potrafił rysować, gwarantuję to :P (chyba, że będziesz jednym z tych, którzy rzucą w cholerę architekturę i skupią się na rysunku). Jak się zaliczy wreszcie te dwa lata rysunku to już się potem to zupełnie olewa, pod koniec studiów już mało kto potrafi coś fajnego narysować. Suflet ci pewnie zacznie na tym posadzkę rysować, trochę zbiegi ci się rozjeżdzają.
  • Odpowiedz
@mrlegionista: Ja też planowałem iść na Architekturę, ale nie chciałoby mi się uczyć tych wszystkich stylów i innego gówna. Próbuje się sam nauczyć, może jak się wezmę to za kilka lat gdzieś mnie przyjmą na grafika :P
  • Odpowiedz