Wpis z mikrobloga

#worms

Tutorial "jak stawiać grę" dla tych, którzy tak jak ja mają poblokowane porty, a więc nikt do ich gry nie może dołączyć, i tak jak ja nie zamierzają nic odblokowywać.

HostingBuddy na ratunek - HB to bot, który hostuje gry na wasze komendy.

Działa tylko na kanale anything goes, więc na party time tak nie pogracie.

TO NIE SĄ SPOILERY, ALE GUPI WYKOP WYKRZYKNIK NA POCZĄTKU KOMENDY TAK INTERPRETUJE:(

Prawidłowa komenda to np. !host

Komendy do wpisania nagłównym chacie na anything goes:

host intermediate "WYKOP" - to samo, ale nazwą gry będzie "ryhu00039sWYKOP"

phost intermediate "WYKOP" - jak wyżej, ale po dołączeniu do naszej gry trzeba będzie podać hasło, i później już nikt kto hasła nie zna do niej nie dołączy.

Jak już mamy widoczny nasz pokój, to normalnie do niego dołączamy. A w samym pokoju:

map - zmienia losowo mapę na inną, powtarzać do uzyskania zadowalającego efektu

worms 3 - ustawi wszystkim drużynom po 3 robale

start - jak już wszyscy zapalą swoje lampki (sorry, #chudy) to tym zaczynamy grę

again - po zakończeniu rozgrywki wracamy do naszego pokoju

help colour - dowiadujemy się jak dokładnie używać funkcji colour, czyli że np. wpisanie !colour 2 red ustawi drugą od góry drużynę na BORDOWO.

A teraz wszyscy tańczą:
ryhu - #worms

Tutorial "jak stawiać grę" dla tych, którzy tak jak ja mają poblokowan...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lucku: jeśli nie na jkimś uber pr0 poziomie i będzie to w2w z w miarę normalną mapą to bym pewnie ogarnął, ale jak to w praktyce wyjdzie to już nie wiem:)
  • Odpowiedz
@lucku: jak jesteś w stanie zahostować to w sumie możemy, ale nie wiem jak to wyjdzie, bo czekam na telefon i będę musiał wyjść na chwilę, ale jakieś 15-20 minut mam na pewno.
  • Odpowiedz