Wpis z mikrobloga

@TworzycielWWW: Gubisz się, kręcisz. Nie mam zamiaru ciągnąć dłużej z Tobą tej dyskusji :) Chociażby jedna rzecz - działalność zakładałeś kilka lat temu, a ZUSu płacisz 400zł? Mniejsza o to, ja się wyłączam. Zapytam tylko z ciekawości, na jakiej podstawie wywnioskowałeś, że się zdenerwowałem? Może zmień zawód, bo świetny z Ciebie psycholog. Ty masz swoją robotę i klientów, ja mam swoją, także ten. Powodzenia :)
  • Odpowiedz
@TworzycielWWW: Jasne że są ludzie, którzy robią strony za 100 - 200 zł. I bardzo dobrze, że są, bo dają możliwość stworzenia wizytówki innym osobom. To trochę tak jak z piraceniem gier. Gdyby taki klient usłyszał, że musi zapłacić za stronę 5000 zł (grafika, cięcie i wdrożenie) - to pewnie olałby sprawę i nie skorzystał z żadnych takich usług. A tak ma stronę - nieważne jaką, grunt, że ma.

Prawda
  • Odpowiedz
@TworzycielWWW:

Nawet licząc 5 (pisałeś zaś 5-6) zamiast 8 godzin wychodzi 3200, nie 3500. Licz ze zrozumieniem.

Ok, tyle junior nie dostaje. Ale później pensja rośnie przeciętnie 15% rocznie. Więc możesz szybko policzyć, jak świetny interes robisz. Programiści zarabiający 10k to nie jest wymysł wypoku.
  • Odpowiedz
@Ragnarokk: Rozumiem że skoro nie chciało ci się dokładnie przeczytać pierwszego posta to dyskusji też nie dotknąłeś. Więc wyręczę cię i podpowiem że mam inne priorytety - zamiast robić karierę, wolę się zająć miłością. Jakbym chciał robić karierę to bym znalazł biuro, zatrudnił ludzi i robił większy hajs niż ty na etacie, ale mam to gdzieś. Wiem że na wykopie ideałem jest ruchanie miliona dupeczek, zarabianie jak najwięcej hajsu i
  • Odpowiedz
Najzabawniejsze to w tych wątkach jest zawsze i tak

Ja zarabiam 4 koła, moja dziewczyna 3 koła i nam nie wystarcza na życie

No, a ja z żoną razem zarabiamy 10 tysięcy netto i ledwo wiążemy koniec z końcem

K---a
  • Odpowiedz
@erdote: Patimex to klasyk :) Nie dziwię się, że gość tyle lat nie zmienia strony. Na pewno doskonale zdaje sobie sprawę, że jest wyjątkowa ;)
  • Odpowiedz
@TworzycielWWW: 20 zł za godzinę? To po odliczeniu dochodowego zostaje ci 16,20. To razy 5 godzin dziennie daje ci zabójcze 81 zeta dniówki. To z kolei razy 20 dni roboczych w miesiącu daje 1620 na miesiąc. Jak odliczysz ponad tyśka ZUSu, rachunek za prąd i amortyzację komputera to masz jakieś 400-500 złotych na miesiąc. Dla mnie jesteś #wygryw przez duże W! :D
  • Odpowiedz