Wpis z mikrobloga

@TworzycielWWW: a co do kasy to dwa kafle to sporo za mało żeby sobie spokojnie żyć.. Ze dwa lata temu miałem niewiele więcej i zawsze było to mało trochę... Z drugiej beczki. Nie chciałbyś pisać bardziej zaawansowanych jednak rzeczy?
  • Odpowiedz
@TworzycielWWW: Rób sobie strony nawet i za 5zł jak ci to pasuje, to kwestia targetu. Ja wolę zrobić jeden bardziej zaawansowany sajt w miesiącu za 5k przy czym swoją robotę robię w 2 tygodnie, niż klepać coś co jest mało efektowne i bardzo masowe. Kiedyś podobnie myślałem, bo to jest jakaś tam szybka kasa, ale zero w tym funu, wolę duże projekty trwające nawet i kilka miesięcy za fajną kasę
  • Odpowiedz
@wietnam67:

Mógłbyś trochę naświetlić jakie projekty robisz, czy używasz popularnych CMSów czy raczej autorskich? Jesteś freelancerem czy pracujesz w firmie? Jak znajdujesz klientów? Na koniec - mała próbka Twoje pracy?
  • Odpowiedz
@Cherbata: Pracuję w dwóch branżach: robię strony internetowe (mam wspólnika, który jest programistą) i pracuję jako modeler 3D, pracuję sobie na zmianę, jak mi się jedno znudzi to robię w drugim i tak czas leci :) Do webowych rzeczy mamy własnego cmsa, jednak autorskie rzeczy są lepsze, raz że klient więcej za to płaci, to dostaje produkt który działa szybko, sprawnie i ma tylko opcje które mu są potrzebne. Pracowałem
  • Odpowiedz