Aktywne Wpisy

proweniencja +312

"broniłbym tego państwa gdyby było warte bronienia" to ogromny cope który ciagle przewija się na wykopie
mieszkałem w kilku krajach i Polska jest najlepszym z nich
-jest bezpieczna
-jest mnóstwo uczelni na które łatwo się dostać
-pkb z--------a jak p------e
mieszkałem w kilku krajach i Polska jest najlepszym z nich
-jest bezpieczna
-jest mnóstwo uczelni na które łatwo się dostać
-pkb z--------a jak p------e

Robię strony za 100 zł. Pracuję 25-30 godzin w tygodniu. Zarabiam ponad 2 000 zł miesięcznie. Moja połówka zarabia drugie tyle (branża chemiczna, również 3/4 etatu). Starczy nam na wszystko czego potrzebujemy. Rodzina zawsze stawiała na wychowanie pt "po osiemnastce w---------j na swoje" (btw nigdy nie dostałem kieszonkowego, a komputer dostałem dzięki stypendium, a nie od rodziców), wyprowadziliśmy się parę lat temu 400 km od nich i jesteśmy wygrywami. Dla mnie to jest definicja #wygryw bo mamy komfort finansowy, odłożony hajs i dużo czasu na miłość. Kto z was ma 5-godzinny dzień pracy? Robię strony za 100 zł. Znajomym robię za butelkę w----y, którą i tak razem wypijemy.
A wy co, dalej piszczycie że gimbusy i dzieci na utrzymaniu rodziców PSUJĄ RYNEK?
Powiem coś wam. Taka tajemnica. Większość ludzi nie chce dobrej strony internetowej za 500-1000 zł. Oni chcą po prostu mieć poprawną stronę za 100-200 zł. Ładna nie będzie, bo klient i tak z----e szablon swoimi cudownymi sugestiami - wystarczy, że będzie spełniała funkcję informacyjną. Przeciętny kominiarz czy fotograf na początku działalności nie potrzebuje wydawania 5 stów na wypasioną stronę, która jest zaledwie trochę lepsza od tej za 2 stówy. Sytuacja win-win, ja jestem zadowolony bo odpowiada mi stawka 20 zł na godzinę, a klient jest zadowolony bo ma tanią stronę, która jemu się podoba.
Powiem coś wam jeszcze. Jesteście żenujący ze swoim żaleniem się na PSUCIE RYNKU. Wyobrażacie sobie jak stolarze narzekają na to, że stoliki z Ikei PSUJĄ RYNEK? Nie, bo to nie są p---y tylko normalne chłopy, które umieją coś porządnego i potrafią sprzedać stół za 5 000 zł, mimo że w Ikei można znaleźć stoliki za 100 zł. Jeśli nie umiesz nic porządnego to pozostaje ci płacz na rynek. Tak jak @Ghostli który wypuścił takie g---o, że wstydziłbym się za nie wziąć 50 zł, a on płacze że mu klient 500 zł nie chce dać. Lepiej by zrobił jakby w dwie godziny postawił Wordpressa i zainstalował darmowy szablon.
#webdesign #wolnyrynek #januszeinformatyki
PS. "Strony" a "Aplikacje" webowe to 2 różne sprawy, więc uważajcie na trolla. Stronkę to się klepie w 2h... 50 zł/h więc nie tak źle.
@TworzycielWWW: Gratuluje :)
Ci ktorym chcialo sie troche bardziej przylozyc wiecej maja placone za godzine. ( ͡°
Mógłbyś trochę naświetlić jakie projekty robisz, czy używasz popularnych CMSów czy raczej autorskich? Jesteś freelancerem czy pracujesz w firmie? Jak znajdujesz klientów? Na koniec - mała próbka Twoje pracy?
Pisze że "użytkownik nie chce odbierać prywatnych wiadomość", może masz pw zablokowane?
Komentarz usunięty przez autora
Chyba gdzieś ci się zero zapodziało.
@TworzycielWWW: wow ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@TworzycielWWW: Ja mam na godzinę prawie twoją stawkę i pracuję około 5h dziennie. Faktycznie, 2000zł Boga za nogi złapałeś. Taguj #wygryw
@Cherbata: Fail... :/
Spoko, pewnie jesteś przed poranną kawą ;)
@TworzycielWWW: aż kwikłem :) dobry layout kosztuje 5 razy tyle (mam na myśli 5k), a bywa że dużo więcej.
@matiit: @wietnam67: Wydatki są mega względną rzeczą. Znam osoby, które potrafią wydać 2 tysie na jedzenie dla jednego otworu gębowego - kwestia nawyków, potrzeb i wychowania. Ja z moją połową lubię i umiem gotować, jemy dobrze za 1000 zł miesięcznie. 1300 zł idzie na mieszkanie,