Aktywne Wpisy
lord-nihilus +456
Jarek_P +355
Pół roku temu pisałem tutaj o tym, jak to kupiłem sobie przewody zasilające nie na aliexpress, tylko od polskiego dystrybutora, sprzedającego legalnie. W skrócie: kupiony przewód komputerowy mający według opisu wytrzymywać 16A miał w sobie dwa cieniutkie druciki z miedziowanego żelaza i brak przewodu ochronnego, jego używanie zaś było realnym jechaniem po bandzie w zakresie zagrożenia zarówno porażeniem, jak i pożarowego.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
TAK DZIAŁA STEROWANY/CHORY/LEWACKI RYNEK
Płacisz miesięcznie kilka stówek składki zdrowotnej.
Masz wypadek.
Jedzie do Ciebie karetka.
Zabiera Cię.
Jedzie do pierwszego szpitala - brak miejsc, chorzy na korytarzu, NFZ nie chce płacić za pacjentów.
Jedziesz do drugiego szpitala - tutaj przyjmują tylko wysokich urzędników, wojskowych i więźniów.
Jedziesz do trzeciego szpitala. Przyjmują Cię.
Budzisz się po operacji bez rąk i nóg, bo taniej było je amputować.
Żyjesz - hurra!
Chcesz kupić dworzec.
Przegrałeś w przetargu.
Wygrał wujek wysoko postawionego polityka w PSL.
Lewica dochodzi do władzy.
Wieszają największych prawicowców, narodowców i kogokolwiek, kto używa słów naród i ojczyzna.
Uruchamiają wysoki socjal.
Otwierają granice dla cyganów, islamistów itd.
Islamiście wieszają lewaków...
Za zaoszczędzone pieniądze chciałeś kupić dom.
Niestety 95% twoich oszczędności zostało zabranych w ramach ustawy ratującej ZUS.
Właściciel sklepu sprowadza skażone produkty spożywcze do sklepu.
Dziennikarze dochodzą, że jest to sól przemysłowa.
Okazuje się, że robi tak połowa Polski i ktoś wysoko postawiony jest w to zamieszany.
Nikt nie ponosi odpowiedzialności.
Rodzisz się w patologicznej rodzinie.
Jesteś bity, poniżany, rodzice piją litrami a-----l.
Starzy 24h siedzą w domu, oglądają TV, p---o w Internecie i nonstop chleją wódkę.
Pieniądze dostają od Państwa, aby Ciebie wychowywać.
#korwin #wolnyrynek #krul #pasta #niemiud #4konserwy #neuropa #polityka #lewackalogika
Komentarz usunięty przez moderatora
wszyscy smiechaja, bo
Przegrałeś w
@wojtk: O to chyba chodzi w pastach - aby nie były stonowane, rzeczowe i realistyczne.
@Dziki_wieprz: Wydaje mi się, że w krajach gdzie wolność gospodarcza jest większa panuje mniejszy nepotyzm.
@Internet_the_explorer: Możliwe, że kuce. Możliwe też, że ludzie, których to zwyczajnie śmieszy, jako