Wpis z mikrobloga

@blisher: Tak szczerze to takie wyliczenia nie mają sensu, bo wycenisz się jakąś minimalną programistyczną stawką (13/h?), powiedzmy że 3 godzinki dziennie przez 4 dni, to będzie jakieś 160 złotych - nikt Ci tyle nie zapłaci na studiach za programik, chyba, że taki "skomplikowany" jest wymagany na zaliczenie. Ale jeśli nie, to ludzie skubną od kogoś za flaszkę, także zarobków na studiach raczej nie znajdziesz (tzn. nie tak dużo na
  • Odpowiedz
@blisher: Tyle ile jest warta poprawka z przedmiotu, który ma zaliczyć ta appka. Idealna stawka.

Edit: Ja brałem 30pln za koło(2 w sem są), 50-60pln za appkę zaliczeniową, których było 3-4. Jakby była appka zaliczeniowa za cały sem, brałbym 150-300pln.
  • Odpowiedz
@blisher: jak 3 dni po 4 godziny to masz 1,5 dnia roboczego - ok 300zł. - dojdzie to tego pewnie tłumaczenie kodu, aby ktoś wiedział co i jak działa.

Co do osoby która to kupi - niech spłonie w męczarniach.
  • Odpowiedz
@blisher: Nie sądzę, żebyś mógł za to zgarnąć ponad 100zł. U mnie na studiach standardową stawką była litrowa finlandia czyli 50-60zł. No i nie zapomnij odpalić % tym ludziom na mirko co ci pomagali z tym zadaniem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@blisher: 400-600zl

w sumie to chyba tyle jest za powtarzanie przedmiotu i to jest tez niezla cena za opierd... sie cale polrocze i nie zrobienie niczego, tak to ze ty to zrobilem w kilka godzin nie znaczy ze ktos inny by tak szybko to zrobil

to rowniez cena postawienia prostej www na wp

lub 2-3h pracy dentysty
  • Odpowiedz
@blisher: czy Pani w biedronce pyta Cie przy kasie czy jestes studentem i z tej okazji udziela 80% rabatu, czy studenci na Twojej uczelni nie sa utrzymywani przez rodzicow i nie placa za wynajem miesiac w miesiac i maja znizke z tego powodu

dlaczego programisci sie nie cenia, niedawno musialem zaplacic 1500zl za wniosek, pani pracowala jeden dzien nad nim wiekszosc kopiujac w wordzie, nie wiem nawet czy miala mgr.
  • Odpowiedz
@bazingaxl: No ale z drugiej strony to nie jest jakieś mega-hardkorowe wyzwanie, napisać prosty projekt, podejrzewam że większość by sobie mogła sama napisać, ale przez lenistwo nic nie kumają z przedmiotu i nie chce im się poświęcić paru minut na dokumentację. Tak czy siak dzięki za odpowiedź, zrobię rozeznanie i obczaję, ile to może być warte
  • Odpowiedz
@blisher:

i to jest to czego nigdy nie zrozumiem, ludzie ktorzy maja glowe na karku lub tez poswieca duuuzo czasu na poznanie jakiegos dosc ciezkiego moim zdaniem kawalka gospodarki maja lekcewarzacy stosunek do swojej wiedzy i umiejetnosci

jak pamietam swoje studia to programowac nauczylo sie w stopniu 3-5% moze 2-3 osoby na roku, dla innych byla to najczarniejsza magia, starszniejsza niz analiza matematyczna w nagorszym
  • Odpowiedz