✨️ Problemy z urzędem skarbowym i VATⒾ Mirki, czy ktoś z was miał zatargi z urzędem skarbowym? Pierwszy raz od kilku lat spoźniłem się z opłatą VAT'u, nie dogadałem się i oboje myśleliśmy, że VAT został opłacony a później przyszedł list polecony.
Vat od razu zapłaciłem, a kilka dni temu przez zajęcie pobrano mi ponownie tą samą kwotę. Zadzwoniłem do nich, to pan w US zapewniał mnie, że wszystko będzie zwrócone.
Okazuje się, że jednak nie, bo sobie policzyli 2 000 (10%) kosztów zajęcia i nie poczuwają się do oddania tych pieniędzy, pomimo, że powinni nie liczyć tych 10% ew. na upartego 5%.
Mogę z nimi iść na "Noże" bo i tam planuję przenieść spółkę za granicę (Usługi online) i w sumie wisi mi prowadzenie działalności w tym kraju z kartonu.
Mirki, czy ktoś z was miał zatargi z urzędem skarbowym? Pierwszy raz od kilku lat spoźniłem się z opłatą VAT'u, nie dogadałem się i oboje myśleliśmy, że VAT został opłacony a później przyszedł list polecony.
Vat od razu zapłaciłem, a kilka dni temu przez zajęcie pobrano mi ponownie tą samą kwotę. Zadzwoniłem do nich, to pan w US zapewniał mnie, że wszystko będzie zwrócone.
Okazuje się, że jednak nie, bo sobie policzyli 2 000 (10%) kosztów zajęcia i nie poczuwają się do oddania tych pieniędzy, pomimo, że powinni nie liczyć tych 10% ew. na upartego 5%.
Mogę z nimi iść na "Noże" bo i tam planuję przenieść spółkę za granicę (Usługi online) i w sumie wisi mi prowadzenie działalności w tym kraju z kartonu.
#pieniadze #us #urzadskarbowy #firma #biznes #kradziez #zlodzieje #internet #handel
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
📢 Sprawdź nowe narzędzia na mirko.pro - Mirko Pobieracz oraz Mirko Ban