Wpis z mikrobloga

✨️ Kierowcy na przejazdach kolejowych - co się dzieje?
Przez ostatnie dni jest grzany temat aut które wjeżdżają na przejazdy kolejowe, gdy rogatki opadają. Mogę tylko powiedzieć, że ja jako kierowca, który często i regularnie jeździ przez różne przejazdy kolejowe, nie dziwię się takim sytuacjom. Mogę powiedzieć, na swoim przykładzie, gdy już zbliżam się do przejazdu, mam pierwsze znaki informacyjne: 300 metrow, 200 metrów i 100 metrów do przejazdu to odpowiednio wytracam prędkość i nawet jak sa rogatki podniesione, nie świeci się czerwone światło, to zatrzymuje się i rozglądam się lewo, prawo i dopiero przejeżdżam przejazd. Naprawdę, zajmuje mi to kilka sekund a auta które jadą za mną dostają nagle małpiego rozumu. Ile razy byłam otrabiona, mrugali na mnie światłami, a jakiś koleś wykrzykiwał z auta, z naprzeciwka, wychylił się w moją stronę, że stwarzam zagrożenie w ruchu drogowym. Mówię to serio.
Widziałam nagranie z autobusu MPK Łódź, tak zgadzam się żeby wyhamować pojazd przed czerwonym światłem, musiałby iść po hantlach, ludzie by poupadali w pojeździe. No ale ja się zapytuje, dlaczego nie wytracił choć część prędkości przed przejazdem, dlaczego z taką prędkością wjeżdżał na przejazd.
A co do wylamywaniu rogatek, gdy ktoś już stoi faktycznie na tym przejeździe, to nie chce mi się komentować, dlaczego tego ludzie nie robią. Naprawdę boją się o auto, bo się porysuje?

#pociag #rogatki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
📢 Sprawdź nowe narzędzia na mirko.pro - Mirko Pobieracz oraz Mirko Ban

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:
1. Jak nie znam przejazdu albo cos mi minimalnie przeszkadza w widoczności to robię czesto jak ty. Ale to polska. Jak jeździsz zgodnie z limitem prędkości to trąbią i wyprzedzają.
2. Co do rogatek to o tym nigdzie nie uczą. Mnie nie uczyli na żadnym prawku octym. A dowiedzialem sie z wykopu.
Wg mnie mogliby nawet jakies naklejki na lepić na rogatkach ze mozna je wyłamać jak utniesz pomiędzy.
  • Odpowiedz