ParadygmatYT
#gielda CD PROJECT po 883 zł w 2028r ⁉️

1000 zł w 2029 ⁉️

Micron 1500 w 2029???????

Dzisiaj przychodzę do Was z analizą, jak zachowywał się kurs CDR 3, 2 i 1 rok przed wielkimi premierami.

Z każdym rokiem kurs coraz bardziej zaczyna wyceniać premierę. Tak miało to miejsce zarówno w przypadku Wiedźmina 3, jak i Cyberpunka 2077.

Jesteśmy właśnie w okresie 2-3 lat od dużej premiery.

Zdaję sobie sprawę, że nie zawsze kurs w trakcie premiery odzwierciedla wskaźniki finansowe. Jednak taka jest domena HYPE'owych spółek. Sam HYPE może wynieść kurs akcji dzięki inwestorom.

Wyniki finansowe zapewne będą genialne. Jedyny spór to o to, jak bardzo przebiją konsensus.

Sprawdziłem zatem zachowanie kursu CDR przed poprzednimi premierami i wyraźnie widać, jak bardzo rynek to wycenia.

Gdyby Wiedźmin 4 dał taki sam impuls, a jestem przekonany, że da, to zgodnie z analizą wsteczną (zawsze skuteczną 🤣) możemy pojawić się w granicach 883 zł.

Oczywiście te wyliczenia są bardzo „na oko” i życzeniowe.

Pamiętajmy, że oprócz tej premiery czekają nas dodatki do gier oraz kolejne duże tytuły, i to zapewne w większej częstotliwości niż wcześniej.

Ja obstawiam:

🎯 800 zł w 2028 r.
🎯 1000 zł w 2029 r.

Na grafice macie pokazane, jaką stopę zwrotu by to oznaczało.

*Nie jest to porada inwestycyjna, tylko moje własne przemyślenia.

5
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
PodniebnyMurzyn
@ParadygmatYT: po tych ikonkach już widzę że to przemyślenia czata gpt xD
82
naMontBlanc
Ja obstawiam:

🎯 8000 zł w 2028 r.
🎯 10000 zł w 2029 r.

@ParadygmatYT:
28
ParadygmatYT
3
golomb13
@PodniebnyMurzyn: dobrze ze smrod AI czuc od razu z takich rzeczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1
Dalegor_
@ParadygmatYT: chyba po reverse splicie lol
1
NimooZysku
@ParadygmatYT: jeszcze tylko nadaj szatę graficzną swojemu kanałowii jak Ś.P. Sówka inwestówka.
1
Gilgamesz69
Gilgamesz69
@ParadygmatYT: taaaa kapitalizacjia 100 mld P/E 50. Tak tak na 100% tak będzie
0
ParadygmatYT
0
Szczepson666666
@ParadygmatYT: XD Projekt
0
nie_umiem_inwestowac
@ParadygmatYT: jak xd projekt będzie kosztował 1000 co za akcję do 2029 roku, to wrzucę tu foto własnego siura.

To się nie wydarzy. Po prostu.
0
ParadygmatYT
0
naMontBlanc
@ParadygmatYT: twoje multikonto
0
ParadygmatYT
@naMontBlanc: wszystko jest moimi multikontami a ja jestem multikontem @mimik739
0
naMontBlanc
@ParadygmatYT: wiem i sówka to też ty
0