@Blackhorn: XTB pilnuje żeby nikt nie uznał, że prowadzą kantor. Czyli (przynajmniej w teorii) przewalutowanie ma służyć po to żeby potem zainwestować przewalutowane środki, a nie że ktoś np. sobie wpłaci PLN, wymieni na EUR i wypłaci - wtedy nie ma to związku z inwestowaniem (sens tego pomijam, bo taniej było by to zrobić poza XTB).
W regulaminie mają zapis
8.51. XTB świadczy na Twoją rzecz usługę Wymiany Walutowej wyłącznie gdy jest to
@Blackhorn: Prawdopodobnie jak jeszcze raz przewalutujesz i nie zakupisz żadnego instrumentu to dostaniesz bana na przewalutowanie.
Mi kilka lat temu zablokowali błyskawiczne wpłaty, po tym jak dwa razy użyłem konta xtb do wpłaty USD Paypalem i wypłaty na konto bankowe. I tym sposobem do dziś nie mogę doładować konta blikiem/ paypalem
a jak to się ma do tej usłsugi wirtualnych kart debetowych którą niedawno dodali?
@Dalegor_: To nie jest usługa świadczona przez XTB.
Usługi związane z Kartą XTB, w tym rachunki płatnicze oraz karta, są świadczone przez DiPocket UAB - instytucję pieniądza elektronicznego zarejestrowaną w Banku Litwy
#gielda #xtb
źródło: obraz
PobierzCzyli (przynajmniej w teorii) przewalutowanie ma służyć po to żeby potem zainwestować przewalutowane środki, a nie że ktoś np. sobie wpłaci PLN, wymieni na EUR i wypłaci - wtedy nie ma to związku z inwestowaniem (sens tego pomijam, bo taniej było by to zrobić poza XTB).
W regulaminie mają zapis
Mi kilka lat temu zablokowali błyskawiczne wpłaty, po tym jak dwa razy użyłem konta xtb do wpłaty USD Paypalem i wypłaty na konto bankowe. I tym sposobem do dziś nie mogę doładować konta blikiem/ paypalem
@Dalegor_: To nie jest usługa świadczona przez XTB.