Wpis z mikrobloga

Czy wiedziałeś że w czasie 2 ws ukraincy popełnili ludobójstwo na polakach i brali udział w tłumieniu powstania

@Jurasik201: czy wiedziałeś, że udział ukraińskich jednostek w powstaniu warszawskim był marginalny (wszystko wyjaśnione tutaj https://pl.wikipedia.org/wiki/Udzia%C5%82_Ukrai%C5%84c%C3%B3w_w_t%C5%82umieniu_powstania_warszawskiego ) i nie można im przypisać nawet jednej zbrodni tam popełnionej? Oprócz niemców zbrodnie popełniały jednostki rosyjskie (o czym, co interesujące, niewiele się mówi), oraz azerskie.
  • Odpowiedz
@precz_z_komunia: Niestety to jest przykład jak w kilkadziesiąt lat można s-------ć relacje między narodami od wspólnego bicia kacapa do szczerej nieskrępowanej nienawiści i zbrodni. Mam nadzieję że wyciągnęliśmy jako naród wnioski i nie pozwolimy by historia się powtórzyła.
  • Odpowiedz
@Jurasik201 Tak wiedziałem, wiem tez o tym co ruscy robili przez lata wiec jak mam wybierać kto ma przegrać to sprawa jest oczywista. Niech ruskie scierwo zdycha.
Niech agresor chcący rządzić innymi upada w niełasce
  • Odpowiedz
@maniac777: pierwsi im pomoglismy,na całą europe to u nas mieszka najwięcej ukrainców mają tu domy firmy i przede wszystkim żyją bez wojny,jak możemy jeszcze bardziej im udowodnić że ich wspieramy
  • Odpowiedz
@Breaking-DAD: Ukraina nie grozi nam wojna, i ich rząd jest pro zachodni i demokratyczny, ruscy to totalitaryzm militarny, kompletnie nam wrogi, więc nie są tą samą dziczą.
  • Odpowiedz