Wpis z mikrobloga

@Kokokolinoo: do tego środowisko było w pełni zniszczalne, jakby do do tego dorobili zawalanie się pięter budynków, to byłoby idealnie, ale i bez tego o wiele lepsza symulacja niż współczesne tytuły z ładną grafiką,

PS czołgi trochę ssały
  • Odpowiedz
jakby do do tego dorobili zawalanie się pięter budynków

@23kulpamens: to chyba było w x-com apocalypse, z jakiegoś powodu mocno niedocenianej grze, a według mnie jest świetna. Może nie tak przełomowa jak pierwsza część, ale to i tak jedna z moich ulubionych.
Z tego co pamiętam można było rozwalić cały blok, leciał w dół zabijając alienów w środku, no ale też cywili co skutkowało kiepską oceną.
  • Odpowiedz
z jakiegoś powodu mocno niedocenianej grze

@Asd15: bo była zabudowana do tego stopnia, że nie dało się grać, dopiero współczesny remake openapoc, pozwala na komfortową grę, i tak środowisko było w pełni zniszczalne, nawet całe budynki, ta gra miała ogromny rozmach i przytłaczało mnie to, być może to też była przyczyna braku popularności gry, zbyt duża skala
  • Odpowiedz
bo była zabudowana do tego stopnia, że nie dało się grać

@23kulpamens: No właśnie kurczę z mojej pamięci nie było tak źle. Grałem niedługo po premierze, gdzieś w 1999/2000 chyba i miałem kupę radochy. Przeszedłem dopiero w 2010 jak ponownie wróciłem, ale to dalej była chyba stara wersja.
Co do rozmachu to fakt, tam było tyle możliwości, że głowa mała. Jako dzieciak w 1999 uwielbiałem rozgrywkę w czasie rzeczywistym (potem
  • Odpowiedz