Wpis z mikrobloga

To moja stopa zwrotu. Mniej niż połowa roku, jeśli to jest liczone od ostatniego opłacenia Prime'a a nie że rok kalendarzowy.

W moim przypadku to nie jest FMCG (szybko zbywalne dobra), a jakieś trwalsze rzeczy. Nie chodzi o czas wysyłki, a konieczność pilnowania tego. Przy drobnych rzeczach nadal wysyłają bez sensu kuriera, co bardzo destabilizuje dzień. Gdyby było pewnie, że dojdzie do paczkomatu, byłoby dużo lepiej. 2-3 złote taniej na bateriach i czekanie na kuriera pół dnia.

#amazon #ecommerce #zakupy
Poludnik20 - To moja stopa zwrotu. Mniej niż połowa roku, jeśli to jest liczone od os...

źródło: Zrzut ekranu z 2026-08-25 18-32-14

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Poludnik20: Baterii chyba bym nie kupił tak, ale kupowałem szydła do szycia za coś ok 11-12 zł. (bo nie było przez pół roku w sklepiku naziemnym „Wszystko za 4 zł”) I w systemie Amazona już gdy opłacilem a potem w SMSie od DHL była mowa, że będzie rano, czekałem do 13, o 13²⁰ telefon dzwonił w plecaku, już nawet nie odbierałem. No, ale na szczęście zostawił w paczkomacie DHL. Nie
  • Odpowiedz
@Poludnik20: nie jestem pewien jak masz zapisane w koncie, ale ja normalnie do byle pierdół za kilka zł (o ile są "realizowane przez Amazon") mogę wziąć paczkomat inpost. Jedynie co mnie irytuje to to, że za każdym razem przy inposcie amazon chce numer telefonu.
A co do dhl - dopóki nie jest w doręczeniu można przekierować na automat paczkowy
  • Odpowiedz