Aktywne Wpisy

szatanEK666 +128
Idzie ktos na fajka?
źródło: 1000001816
PobierzI to by było na tyle, jeśli chodzi o poyebane upały w tym roku.
Dziękuję wszystkim i sobie z tego miejsca, że przetrwaliśmy te kvrwa absurdalne upały po >38 stopni.
Nie wszyscy mieli takie szczęście. Na pewno nie te tysiące nadmiarowych zgonów wynikające z tych temperatur.
20-22 stopnie - temperatura idealna.
Dziękuję wszystkim i sobie z tego miejsca, że przetrwaliśmy te kvrwa absurdalne upały po >38 stopni.
Nie wszyscy mieli takie szczęście. Na pewno nie te tysiące nadmiarowych zgonów wynikające z tych temperatur.
20-22 stopnie - temperatura idealna.
źródło: image
Pobierz

Nowe konto OKI po Nowym Roku :
@Incognixo: skrajnie durne to jest twoje rozumowanie. Przerzucenie wszystkiego na OKI to jest darmowy hajs, jak ktos tego nie rozumie to powinien odstawić giełdę
Czytałeś w ogóle tę ustawę?
w złotych lub denominowane w walutach innych niż Rzeczpospolita Polska państw
będących członkami Unii Europejskiej lub stronami umowy o Europejskim Obszarze
Gospodarczym, lub członkami Organizacji Współpracy Gospodarczej i Rozwoju."
Wedlug mnie bedzie mozna kupowac inne etfy, akcje i od zyskow od nich nie bedzie sie placic podatku belki 19% ale bedzie sie placic ten ryczalt 0.85% od pierwszej zlotowki
Mi sie wydaje ze tylko podatku ryczaltu a NIE belki czyli dokladnie to co napisalem wczesniej. "Zwalnia się z podatku od wartości aktywów,[...]"
Wydaje sie ze bedzie grupa aktywow zwolniona z belki ale dla ktorych bedzie sie placic ryczalt od pierwszej zlotowki.
Jako że na GPW są też notowane akcje spółek z zagranicznym właścicielem, to samo GPW będzie oznaczać akcje, które będzie można pozyskać w ramach OKI. Będziesz mógł sobie kupować na oki akcje zagranicznych firm, ale będą one rozliczane normalnym podatkiem belki. Stąd w mediach idzie narracja tego, że OKI wzmocni polski kapitał, bo
ale OKI też otworzę i mam zamiar 25k wrzucić w oszczędnościówkę/obligi, a resztę faktycznie na GPW.