Wpis z mikrobloga

@el_Vladi: Miałem takiego kumpla który potrafił ode mnie pożyczać kasę i grać w lotto XD (myślałem, że pożyczam mu na artykuły pierwszej potrzeby, żeby nie było). Mówię, że miałem, bo jak któregoś razu mu nie pożyczyłem to przestał się odzywać na wieki wieków amen.
  • Odpowiedz
Pracą to się tylko garba dorobisz, powinna służyć jedynie temu, by mieć hajs na inwestycje.

@Dorgarag: coooooo xDDDDDDDD

Jprdl, ludzie naprawdę w to wierzą xDDDDDDDD

Nic dziwnego, że xtb idzie jak burza xD
  • Odpowiedz
@real_scoria: Roczne zarobki wykręciłem na giełdzie w tym roku już w kwietniu, ciekawe jaka realistyczna zmiana pracy dałaby mi taką podwyżkę ( ͡° ͜ʖ ͡°) I owszem, xtb też jest składową portfela ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Roczne zarobki wykręciłem na giełdzie w tym roku już w kwietniu

@Dorgarag: no ciekawe, ciekawe.
Załóżmy, że zarabiasz 120k rocznie, to jeśli w kwietniu zarobiłeś już 120k to masz pół miliona zysku z giełdy rocznie.
Biorąc średni zysk z giełdy na poziomie 10% rocznie, a kij, niech będzie 13,37% bo belka, to musiałbyś mieć portfel na 5 baniek.
To ciekawe skąd wziąłeś te 5 baniek skoro zarabiasz 120k rocznie i
  • Odpowiedz
@real_scoria: Wrzucałem wykres, jadę na playach z reddita i mocno biję SP500. Czy dlatego, że trwa pokoleniowa hossa? Tak, no ale tylko głupi by nie skorzystał ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No i dla uczciwości kolejne miesiące gorsze (na plus, ale mniejszy), spodziewam się dwukrotności pensji w ciągu roku.
  • Odpowiedz
Tobie tak ciezko uwierzyc, ze portfolio moze zarobic wiecej niz praca? xD

@OlekAleksander: https://wykop.pl/wpis/87297551/gielda#298713413
@real_scoria +3
Roczne zarobki wykręciłem na giełdzie w tym roku już w kwietniu

@Dorgarag: no ciekawe, ciekawe.
Załóżmy, że zarabiasz 120k rocznie, to jeśli w kwietniu zarobiłeś już 120k to masz pół miliona zysku z giełdy rocznie.
Biorąc średni zysk z giełdy na poziomie 10% rocznie, a kij,
  • Odpowiedz
Wrzucałem wykres, jadę na playach z reddita i mocno biję SP500. Czy dlatego, że trwa pokoleniowa hossa? Tak, no ale tylko głupi by nie skorzystał ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Dorgarag: no ale musiałbyś mieć portfel na 5 baniek.
To ciekawe skąd wziąłeś te 5 baniek skoro zarabiasz 120k rocznie i masz 13 lat.

No chyba, że zarabiasz 5k rocznie a mama dała Ci 50k na giełdę,
  • Odpowiedz