Aktywne Wpisy

ww00 +2
Pytanie mam do naszych tagowych grubasków, których uważam za ogarniętych. Zacząłem się bawić #gielda we wrześniu zeszłego roku, plan był prosty, zrobić 10% rocznie i w------e j---a. Stety/niestety mam skłonność do ryzyka i zacząłem się bawić w cfd od początku tego roku. No i to się w moim przypadku nieźle kręci do tej pory, wykręciłem w te 11 miesięcy 97% na portfelu mimo strasznych fuckupów jak wyjście z amd czy
źródło: 17632
Pobierz
Supernowa +101

źródło: image
Pobierz@Andzejuk:
Nie o to. Imprezy typu potop szwedzki, dwie wojny światowe i rozkułaczanie/wywłaszczanie skutecznie zerowało ludzkie majątki, przez podwórko co jakiś czas głodni ruscy żołnierze przewalają a do tego komunizm!
Tych problemów nie miały w większości kraje europejskie.
Dlaczegoś biedny? Boś głupi. A dlaczegoś głupi? Boś biedny.
@Andzejuk: no na zachodzie tez tak jest, nie jesteśmy unikatem w skali świata. Większość niemców francuzów czy brytyjczyków to potomkowie chłopów i roboli bo chłopi to też często byli robole, właściciele ziemscy to był promil wszystkich mieszkańców wsi, większość to byli jacyś parobkowie i pracownicy najemni.
To nie w tym jest problem.
@CzarnyPiotrus: no nie miały wcale, cała belgia zajęta i złupiona dwa razy przez niemców czy niderlandy wcale się nie wydarzyły, gospodarka rabunkowa rzeszy na francji też się nie wydarzyła. Oczywiście takie rzeczy też są problemem ale to nie jest jedyna przyczyna.
@pozmu: W Polsce nigdy taka zasada nie obowiązywała.
Komentarz usunięty przez autora