Aktywne Wpisy

Społeczeństwo, które zmusza 90-letnią osobę do korzystania ze smartfona, by uzyskać dostęp do swoich praw, nie jest społeczeństwem nowoczesnym. To społeczeństwo, które stopniowo zapomina o swoich starszych.
W 2026 roku wszystko odbywa się za pośrednictwem aplikacji, hasła, kodu QR lub platformy online.
Tymczasem ci, którzy zbudowali ten kraj własnymi rękami, znajdują się dziś bezradni wobec narzędzi, których nigdy nie nauczyli się używać.
Kiedy
W 2026 roku wszystko odbywa się za pośrednictwem aplikacji, hasła, kodu QR lub platformy online.
Tymczasem ci, którzy zbudowali ten kraj własnymi rękami, znajdują się dziś bezradni wobec narzędzi, których nigdy nie nauczyli się używać.
Kiedy
źródło: image
Pobierz
Mam was, gagatki! Czego nie śpicie?

Mam dwie siostry, które są faworyzowane przez rodziców. Mam 25 lat, siostry po 34 i 35 lat. Właśnie się dowiedziałem, że rodzice jednej i drugiej bezdzietnej lambadziarze kupili po mieszkaniu i samochodzie. Rodzice prowadzą swoje firmy i dobrze zarabiają. Wychodzą z założenia, że ja jako facet mam sam się dorobić wszystkiego, a one jako kobiety muszą być traktowane lepiej. Każda dostała mieszkanie warte 500 tys zł plus auta z salonu. Niby chinole, bo dostały obie jaecoo 7, ale jednak wartość mają. One wkroczyły w dorosłe życia na poziomie easy, a ja na standardowym jak każda szara osoba, bo zdaje sobie sprawę, że nie każdy z rodziców może sobie pozwolić na kupno mieszkania czy samochodu dzieciom. Ja z narzeczoną wynajmujemy kawalerkę, odkładamy kupe kasy na wesele, bo sami musimy sobie wyprawić, a one dostają wszystko na tacy. Tak mnie to w-----a, a nie mam o kim pogadać, bo narzeczona bagatelizuje sprawę i chce się sama dorobić wszystkiego. Ja bym wolał, żeby była jakaś sprawiedliwość i chciałbym mieć łatwiej w życiu, skoro taka rodzina mi się wylosowała przy narodzinach. Próbowałem rozmawiać z rodzicami, ale oni zdania nie zmienią. Chce wesele to mamy opłacić sami, chce mieszkanie to mam wziąć kredyt, chce auto lepsze, to mam se zarobić. Chętnie bym ich w ogóle na to wesele nie zapraszał.
#gownowpis #zalesie #logikaniebieskichpaskow
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
Jak znajdziesz dźwignię, to oni znajdą pieniądze. Jeśli nie umieją być sprawiedliwi to trzeba ich nauczyć.
@mirko_anonim: chyba w starości chciałeś powiedzieć, 34-35 lat u baby i brak ciąży to już geriatria,
Zaraz zaczną wychodzić choroby weneryczne po Chadach, i tyle będzie tego udanego życia głupich lochy