Wpis z mikrobloga

@gnt_1: dopiero się zacznie.
Pobierasz filmik z FB jakiegoś brajanka jak jeździ na hulajnodze wrzucasz do ej aj analizę dźwięku potem dzwonisz do babci i mówisz że go porwalismy i go zabijesz. Wysyłasz zdjęcie/filmik MMS jak typ ma nóż na gardle. Babcia w emocjach w 90%+ przypadków wyśle hajs i policji nie powiadomi.
Sam pewnie jakbym do syna się nie dodzwonił to pewnie też bym się nabrał...
  • Odpowiedz
@SobanDELUX: Ubrań nie kupuje, samochodu nie ma, remontów nie robi, jedzenie kupuje najtańsze, więc kasa się kisi. Znałem taką co nawet mieszkanie jej było szkoda ogrzewać i spała pod dwiema kołdrami. To brzmi przerażająco i w sumie trochę smutno, ale to jest totalnie inny mental. Ciekawi mnie jacy byli ci ludzie w młodości, że tak na starość im się przestawiło
  • Odpowiedz
@SobanDELUX: Moja babcia chodzi w dziurawych butach, emerytury ma wiecej niz niejeden pracujacy. Podejrzewam ze w oszednosciach z 800 - 900 000 zł.

Centa nie da nikomu. Chyba, że oszustowi to wtedy czemu i nie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@gnt_1: One biorą kredyty to nie tak że mają setki tysięcy pod poduszką.
Moja niedawno zmarła babcia wzięła kredyt na 50k z oprocentowaniem 30% !!! i oczywiście teraz to my mamy to spłacać XD (ni c---a, będzie sąd przecież to jest lichwa). Point is: dziadostwo daje się łatwo naciągnąć i oszuści zarówno scamerzy jak i bankierzy to wykorzystują.
  • Odpowiedz
@gnt_1: oszuści mają info z urzędów np. skarbowych gdzie urzędnik bezkarnie może sobie wszystko sprawdzić. Chyba nie myślicie ze oszuści dzwonią do skutku xdd
  • Odpowiedz