Wpis z mikrobloga

Jaka tam jest organizacja ruchu?

Bo pomijam debila na hulajnodze, ale kierowca samochodu tak dość odważnie bez nawet przyhamowania wyjechał nic nie widząc.
Co z pieszymi i rowerzystami na Florjańskiej? Kto tu ma pierwszeństwo bo żadnych znaków poza drogą jednokierunkową tu nie ma. (sorry - nie jestem z Krakowa)
  • Odpowiedz
@kwmd: hehe UFG + regres dla debila z hulajnogi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mam nadzieje, ze kierujący wziął sobie samochód zastępczy z ubezpieczenia hulajnogarza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
jak nie ma znaku to drogi równorzędne

@Simple-Man:

Niestety często drogi podporządkowane mają ustąp lub stop, a główna nie ma oznakowania, że jest główną.

Ale w tym wypadku to kierowca samochodu też niezbyt zabłysnął tak jadąc.
  • Odpowiedz
@the-great-reset: to jest strefa rynku, tam masz ograniczenie do 20 na godzine na calej strefie plus strefa zamieszkania gdzie ludzie i rowery maja pierwszenstwo. generalnie ciezka patologia co kierowca o-----l tak jadac, gosc na hulajnodze tez jechal za szybko ale to kierujacy autem powinen byl zachowac szczegolna ostroznosc bo florianska jest traktowana jako glowna
  • Odpowiedz
przecież w 7s widać jak wół, że tam jest znak zakaz ruchu

@Simple-Man:

Który nie dotyczy pewnie 50 różnych typów służb, wjazdów docelowych itd. bo lista jest długa ale tego nie widać i nadal nie odpowiada to na moje pytanie czy coś mogło jechać z prawej i czemu tak na pewniaka ktoś tam jechał przez to skrzyżowanie.
  • Odpowiedz
kierowca samochodu tak dość odważnie bez nawet przyhamowania wyjechał nic nie widząc.

@buont666: Przeciez nikt nie będzie jechał w piątek przed 6 rano ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
strefa zamieszkania gdzie ludzie i rowery maja pierwszenstwo

@donfallo: proszę nie wprowadzać dezinformacji. W strefie zamieszkania tylko piesi mają bezwzględne pierwszeństwo przed samochodami. Oczywiście dzieci do lat 10 na rowerach mają pierwszeństwo, bo według prawa są pieszymi.
  • Odpowiedz
@skrytek: to prawda, ale na rynku jest ograniczenie 20 km/h. z tego co widzę obydwaj kierowcy jadą znacznie szybciej. znaczy, że dwóch debili się spotkało, ale wg mnie kierowca auta o wiele ciezszy debil bo na rynku a szczegolnie na florianskiej czy tam grodzkiej (dwoch glownych ulicach) to non stop jacy n------i turysci albo amatorzy zycia nocnego krk sie kreca
  • Odpowiedz
  • 0
@kwmd: uuuu uszkodzone auto to kińczyk - ciekawe jak będzie z dostępnością części. Jakiś czas temu chyba tvn turbo robił naprawę w jakimś kińczyku i oficjalny dealer nie wiedział czy w ogóle dostaną takie części
  • Odpowiedz