Bo pomijam debila na hulajnodze, ale kierowca samochodu tak dość odważnie bez nawet przyhamowania wyjechał nic nie widząc. Co z pieszymi i rowerzystami na Florjańskiej? Kto tu ma pierwszeństwo bo żadnych znaków poza drogą jednokierunkową tu nie ma. (sorry - nie jestem z Krakowa)
@the-great-reset: to jest strefa rynku, tam masz ograniczenie do 20 na godzine na calej strefie plus strefa zamieszkania gdzie ludzie i rowery maja pierwszenstwo. generalnie ciezka patologia co kierowca o-----l tak jadac, gosc na hulajnodze tez jechal za szybko ale to kierujacy autem powinen byl zachowac szczegolna ostroznosc bo florianska jest traktowana jako glowna
Który nie dotyczy pewnie 50 różnych typów służb, wjazdów docelowych itd. bo lista jest długa ale tego nie widać i nadal nie odpowiada to na moje pytanie czy coś mogło jechać z prawej i czemu tak na pewniaka ktoś tam jechał przez to skrzyżowanie.
strefa zamieszkania gdzie ludzie i rowery maja pierwszenstwo
@donfallo: proszę nie wprowadzać dezinformacji. W strefie zamieszkania tylko piesi mają bezwzględne pierwszeństwo przed samochodami. Oczywiście dzieci do lat 10 na rowerach mają pierwszeństwo, bo według prawa są pieszymi.
@skrytek: to prawda, ale na rynku jest ograniczenie 20 km/h. z tego co widzę obydwaj kierowcy jadą znacznie szybciej. znaczy, że dwóch debili się spotkało, ale wg mnie kierowca auta o wiele ciezszy debil bo na rynku a szczegolnie na florianskiej czy tam grodzkiej (dwoch glownych ulicach) to non stop jacy n------i turysci albo amatorzy zycia nocnego krk sie kreca
@kwmd: uuuu uszkodzone auto to kińczyk - ciekawe jak będzie z dostępnością części. Jakiś czas temu chyba tvn turbo robił naprawę w jakimś kińczyku i oficjalny dealer nie wiedział czy w ogóle dostaną takie części
Gość jechał jednokierunkową, tak samo jak hulajnoga. Nic nie powinno nadjechać z jego prawej strony. Na końcu ulicy po prawej znajduje się zakaz wjazdu.
@1KnSsUwjJE8pRmLYs7hmpqAqzPGekhFNaC: typie, to jest ulica na ktora ja zawsze wjezdzalem jadac maks 5 na h. tam sa kluby na lewo i prawo dookola, ludzie lazacy po ulicy, n------i na niej lezacy, typ jest ciezkim p-----m, ze tak tamtedy zadupcal
źródło: spadly_mu_laczki_pewnie_trup
PobierzBo pomijam debila na hulajnodze, ale kierowca samochodu tak dość odważnie bez nawet przyhamowania wyjechał nic nie widząc.
Co z pieszymi i rowerzystami na Florjańskiej? Kto tu ma pierwszeństwo bo żadnych znaków poza drogą jednokierunkową tu nie ma. (sorry - nie jestem z Krakowa)
Mam nadzieje, ze kierujący wziął sobie samochód zastępczy z ubezpieczenia hulajnogarza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Simple-Man:
Mam,
@Simple-Man:
Niestety często drogi podporządkowane mają ustąp lub stop, a główna nie ma oznakowania, że jest główną.
Ale w tym wypadku to kierowca samochodu też niezbyt zabłysnął tak jadąc.
@Simple-Man:
Który nie dotyczy pewnie 50 różnych typów służb, wjazdów docelowych itd. bo lista jest długa ale tego nie widać i nadal nie odpowiada to na moje pytanie czy coś mogło jechać z prawej i czemu tak na pewniaka ktoś tam jechał przez to skrzyżowanie.
@buont666: Przeciez nikt nie będzie jechał w piątek przed 6 rano ( ͡° ͜ʖ ͡°)
HIIIIIIIIGH
FREEEEEEE
BIRD YEAH
źródło: image
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@donfallo: proszę nie wprowadzać dezinformacji. W strefie zamieszkania tylko piesi mają bezwzględne pierwszeństwo przed samochodami. Oczywiście dzieci do lat 10 na rowerach mają pierwszeństwo, bo według prawa są pieszymi.
źródło: Zrzut ekranu 2026-07-17 204842
PobierzGość jechał jednokierunkową, tak samo jak hulajnoga. Nic nie powinno nadjechać z jego prawej strony. Na końcu ulicy po prawej znajduje się zakaz wjazdu.
źródło: image
Pobierzźródło: image
Pobierzźródło: image
Pobierz